• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatno! Na Mundijalu pobjeđuju samo Srbe i Hrvate! 20 godina traje crna serija, nije pomogla ni domaća publika!

Autor Haris Krhalić

Fudbalska reprezentacija Brazila već 20 godina ne zna za trijumf nad nekom evropskom selekcijom, osim Srbije i Hrvatska.

 Brazil pobjede nad Hrvatskom i Srbijom Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo u Kataru dobro je počelo za Brazil, koji je golovima Rišarlisona savladao Srbiju (2:0) u prvoj rundi grupne faze. Taj trijumf dodatno će im podgrijati nade da mogu do šeste titule na Svjetskom prvenstvu, ali postoji i nekoliko stvari koje mogu da ih zabrinu. Pored povrede Nejmara o kojoj je u četvrtak uveče bilo mnogo riječi, tu je i jedan statistički podatak koji mora da ih zabrine!

Od kako su 2002. godine postali šampioni svijeta, Brazilci na Svjetskim prvenstvima imaju samo četiri pobjede protiv evropskih selekcija - i to isključivo protiv Hrvatske i Srbije. Očigledno im dva tima iz bivše Jugoslavije najbolje leže kada je riječ o Mundijalima, pošto na preostalih sedam susreta nijednom nisu uspjeli da savladaju Evropljane, prenosi hrvatski novinar Tomislav Globan.

Podsjećamo, na prethodnih pet turnira remizirali su sa Portugalom i Švajcarskom, a gubili mečeve od Francuske, Holandije, Nemačke, ponovo Holandije i Belgije! Djeluje dosta zanimljivo, posebno imajući u vidu da su na gotovo svakom od tih turnira važili za jedne od favorita... Titule su ostajale daleko, ali i pobjede nad evropskim selekcijama im nisu bile svakodnevnica.

U međuvremenu su stradale samo hrvatska i srpska reprezentacija. Počelo je davne 2006. godine u Berlinu, kada je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj Kaka postigao jedini gol protiv Hrvata. Iste selekcije igrale su i prvi meč na Mundijalu 2014. godine, a tada su Brazilci bili ubjedljivi - 3:1. Nejmar je postigao dva gola, a Oskar u nadoknadi potvrdio trijumf tadašnjeg domaćina Mundijala!

Na tom susretu mrežu Brazilaca pogodio je Marselo, a i pored fantastičnog početka turnira selekcija iz Južne Amerike nije uspjela da prekine crnu seriju. Ni tada Brazilci nisu mogli da dominiraju protiv ostalih evropskih selekcija. Sjećamo se kakav debakl im je priredila Njemačka (7:1), a zatim i kako im je Holandija (3:0) ukrala treće mjesto na turniru pred domaćom publikom. Morali su opet da se "vade" protiv Srbije.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Brazil je bio u grupi sa Srbijom, a pobjedu su mu donijeli golovi Paulinja i Tijaga Silve. Bilo je 2:0, identično kao i u četvrtak uveče u Dohi kada je Rišarlison dva puta matirao srpsku odbranu. Ipak, Brazilci ne mogu da se opuste nakon ovog trijumfa. Njihov loš niz protiv Evropljanja i dalje traje - prekidaju ga samo protiv Srbije i Hrvatske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC