Fudbal

Najskuplji transfer crnogorskog fudbala - Viktor košta 1.000.000 EVRA! Zlatanov klub ruši rekord da odvede bisera!

Autor Haris Krhalić

Mladi krilni fudbaler Viktor Đukanović (18) seli se na sjever Evrope, a njegov transfer postaje najveći u istoriji crnogorskog fudbala.

Izvor: Youtube/FK Budućnost Podgorica/printscreen

Crnogorski fudbal će dobiti novog rekordera. Seniorski reprezentativac Viktor Đukanović (18) postaće najskuplji fudbaler koji je iz crnogorskog kluba napravio transfer u inostranstvo, samo da se završe svi detalji oko njegovog odlaska u Hamarbi, čiji je jedan od vlasnika slavni Zlatan Ibrahimović. Kako prenosi podgorička Pobjeda, dosadašnji krilni napadač Budućnosti za milion evra seli se na sjever Evrope.

Ovaj transfer za Viktora Đukanovića dolazi nakon što je fantastičnim partijama skrenuo pažnju na sebe. Iako ima samo 18 godina, Viktor je već standardan prvotimac tima iz Podgorice, sa kojim je bio i šampion Crne Gore u sezoni 2020/21. Pogledajte kako igra momak koji se najbolje snalazi kao lijevo krilo:

Viktor Đukanović
Izvor: YouTube/AM Video7S

Đukanović je odigrao 83 utakmice u "plavo-bijelom" dresu u svim takmičenjima, a postigao je 19 golova. Brzonogi napadač je igrao za mlađe crnogorske selekcije, a kod selektora Miodraga Radulovića debitovao je za A reprezentaciju. Inače, ponikao je u Sutjesci iz rodnog Nikšića, ali se 2019. godine preselio u Podgoricu i obukao plavo-beli dres.

Sada će plavu boju zamijeniti zelenom, a to će biti važno i za fudbal u Crnoj Gori. Milionski transfer u inostranstvo obara dosadašnji rekord kada je u pitanju obeštećenje plaćeno za nekog igrača. Kada Hamarbi kompletira transfer "pašće" rekord Lazara Mijovića koji je iz Budućnosti prešao u Lomel za 750.000 evra.