• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda našla pojačanje na Novom Zelandu!? Iznenađenje na Marakani - stiže "naše gore list", igrao i Ligu šampiona!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda razmišlja da tokom januara angažuje pojačanje sa Novog Zelanda.

 Marko Stamenić na meti Zvezde Izvor: Profimedia/Gonzales Photo/Alamy Live News

Crvena zvezda je ove zime angažovala Lazara Nikolića iz Javora i slobodnog agenta Uroša Spajića, ali tu nije kraj - tek početak prelaznog roka na "Marakani". Kao novo pojačanje spominje se talentovani Marko Stamenić iz Kopenhgena, inače seniorski reprezentativac Novog Zelanda, prenosi današnji "Sportski žurnal". U pitanju je fudbaler koji ima i srpsko državljanstvo i koji ne bi bio stranac u Superligi, ali do koga nije tako lako doći iako ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora.

Stamenić igra na mjestu centralnog veznog i rođen je 2002. godine u Velingtonu na Novom Zelandu. Otac mu je Srbin, majka je rodom iz Samoe, a odlučio je da nastupa za Novozelanđanje prošle godine i sada je već standardan reprezentativac. U redove Kopenhagena stigao je još kao tinejdžer i prvo je igrao za mladi tim, pa je išao na pozajmicu u Kege, da bi polako počeo da dobija sve veću šansu u prvom timu, međutim smatra da bi mogao da igra i više i zbog toga je odugovlačio oko novog ugovora koji je ušao u posljednju fazu.

Interesantno je da je Stamenić odigrao tri meča u grupnoj fazi Lige šampiona prethodne jeseni i značajno je doprinio u remiju protiv Mančester sitija, a u tim mečevima primetili su ga i u Crvenoj zvezdi i zapisali u tefter.

S obzirom na prirodu njegovog ugovora, Zvezda ne bi morala da plati veliko obeštećenje, a vidjećemo da li je potreban dodatak u veznom redu. Izvjesno je da odlazi Seku Sanogo sa kojim neće biti produžen ugovor, dok je ponovo aktuelan i Edmund Ado, koga na "Marakani" pokušavaju da dovedu već godinu dana, ali Šerif stalno pravi probleme i "koči".

Ukoliko bi došao, Stamenić ne bi bio prvi Novozelanđanin u istoriji Zvezde jer je već igrao Adam Mičel u sezoni 2016/17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC