Tuga!

Piksijeva dirljiva poruka o Peleu, uz sliku od prije 35 godina! Legende na jednom mjestu, rukuju se dva majstora!

Autor Bojan Jakovljević

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi oprostio se od legendarnog Pelea.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Anadolija/Neil Hall

Fudbal je izgubio velikana, Pelea! Legendarni brazilski as preminuo je nakon teške bolesti, a od jednog od najboljih svih vremena oprašta se cijeli svijet. Među njima i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, fudbalski majstor koji je još u igračkim danima imao priliku da upozna čuvenog Brazilca.

U oproštajnoj poruci od Pelea Piksi se prisjetio baš tog njihovog susreta od prije 35 godina! On se dogodio u Londonu, gdje je Dragan Stojković kao veliko ime svjetskog fudbala igrao meč, a Pele kao jedan od najvećih svih vremena bio specijalni gost na utakmici.

Pogledajte Piksijevu oproštajnu poruku:

"Bila je prava čast biti u prisustvu legende. Danas je tužan dan za fudbalski svijet. Ostavio si veliki trag za sve nas i na terenu i van njega. Počivaj u miru", napisao je selektor Srbije uz fotografiju iz 1987. godine. Na njoj je ovekovječen njihov susret na Vembliju, gdje je Pele bio poseban gost, a Dragan Stojković Piksi jedan od aktera meča na kojem je Engleska igrala protiv reprezentacije "ostatka svijeta".

Inače, Pele je bio i gost Jugoslavije u nekoliko navrata. Koliko je cijenio fudbal sa ovih prostora govori i njegov oproštajni meč protiv jugoslovenske reprezentacije, ali i Santosova turneja na kojoj je odigrao četiri meča. Između ostalog, brazilski velikan tada je remizirao sa Crvenom zvezdom i Radničkim iz Kragujevca. Pogledajte detalje sa meča u Beogradu: