• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DESETKA JE BILA SAMO BROJ, A ONDA JE OBUKAO ON! Tuguju majstori fudbala - Nejmar, Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape...

Autor Haris Krhalić

Ovako se neki od najvećih fudbalera opraštaju od "Kralja fudbala".

 Fudbaleri se opraštaju od Pelea Izvor: FoNet/STR/AP

Cijelio fudbalski svijet tuguje ovog četvrtka, jer je preminuo veliki Pele. Za mnoge najveći fudbaler u istoriji, osvajač čak tri Svjetska prvenstva preminuo je u 83. godini poslije borbe protiv teške bolesti - raka debelog crijeva. Njegova smrt izazvala je niz reakcija i oglasili su se neki od najvećih fudbalera današnjice.

Nejmar je objavio emotivnu poruku: "Prije Pelea, 'desetka' je bila samo broj. Čitao sam tu frazu negdje, u nekom trenutku svog života. Ali ta rečenica, prelijepa, je nedovršena. Rekao bih da je prije Pelea fudbal bio samo sport. Pele je sve to promijenio. Napravio je od fudbala umjetnost, zabavu. Dao je glas siromašima, crnima i posebno - učinio je Brazil vidljivim. Fudbal i Brazil su podigli svoj status zahvaljujući Kralju. Otišao je, ali magija je ostala. Pele je VJEČAN!"

Kristijano Ronaldo se ogalasio na portugalskom: "Upućujem svoje najdublje saučešće čitavom Brazilu, a posebno porodici gospodina Edsona Arantesa do Nasimenta. Samo 'Zbogom' vječnom Kralju Peleau nikad neće biti dovoljno da izrazi bol koju trenutno osjeća čitav fudbalski svijet. Bio je inspiracija milionima, odrednica za juče, danas, zauvijek. Naklonost koju mi je uvijek pokazivao bila je recipročna u svakom trenutku koji smo proveli zajedno, čak i na daljinu. Nikad neće biti zaboravljen i uspomena na njega živjeće vječno u svakom od nas ljubitelja fudbala. Počivaj u miru, Kralju Pele".

Kilijan Mbape upoznao je Pelea i nikad nije krio da je jedan od njegovih idola, koje je veoma poštovao. "Kralj fudbala nas je napustio, ali njegova zaostavština nikad neće biti zaboravljena. Kralju, počivaj u miru", napisao je čudesni Francuz.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC