• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda se oprostila od Pelea: Igrao u Beogradu, hvalio Džajića, a ostaće "kralj fudbala"

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda se oprostila od jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilca Pelea.

 Crvena zvezda se oprostila od Pelea Izvor: arhiva MN Press/T. Mihajlović

Fudbalski svijet je zavijen u crno, Pele je izgubio tešku borbu protiv bolesti. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena preminuo je večeras u bolnici u Brazilu, a od njega se oprostila i Crvena zvezda. Svojevremeno je Pele, koji je mnogo cijenio Dragana Džajića, bio gost Beograda i na stadionu koji danas nosi ime po Rajku Mitiću odigrao prijateljski meč sa svojim Santosom.

Taj meč završen je bez pobjednika (3:3), uz tri gola Vojina Lazarevića, dva pogotka Edua i jednu majstoriju čuvenog Pelea. Zbog toga se i Zvezda oprostila od Brazilca, dirljivom porukom ostavljenom na društvenim mrežama. Pogledajte detalje sa meča Zvezde i Santosa iz 1969. godine:

"Fudbal je izgubio svog kralja... Legendarni brazilski fudbaler Pele preminuo je u 83. godini života. Ljubitelji fudbala sa prostora stare Jugoslavije, imali su priliku da vide majstorije čuvenog Pelea 10. septembra 1969. godine kada se Crvena zvezda sastala sa ekipom Santosa. Naši fudbaleri su sjajno igrali i uspješno parirali tada najboljem timu na svijetu. Pele je tada bio oduševljen atmosferom na stadionu, gostoprimstvom i igrom naših momaka. Legendarni Pele je govorio i o trećoj Zvezdinoj zvijezdi Draganu Džajiću, za koga je imao samo riječi hvale i oslovljavao ga kao fudbalera svjetske klase. Legendarni brazilski fudbaler nikada neće biti zaboravljen, a o njegovim majstorijama će se još dugo pričati među ljubiteljima fudbala. Neka mu je vječna slava!", navodi se u objavi Crvene zvezde.

Podsjećamo, u sklopu turneje po Jugoslaviji brazilski tim je odigrao još tri utakmice. Na kraju, to nije bio njegov jedini susret sa našim fudbalom. Upravo je reprezentacija Jugoslavije igrala na njegovom oproštaju, davne 1971. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC