• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja poruka Pelea Maradoni cijepa srce: Jednog dana, igraćemo zajedno!

Autor Haris Krhalić

Bio je to otresan oproštaj jedne legende od druge - Pelea od Dijega Maradone

 Posljednja poruka Pelea Maradoni Izvor: Profimedia

Na dan Peleove smrti u 83. godini, cijeli svijet se oprašta od "kralja fudbala" i pamti ga kao asa koji je promijenio igru. Nejmar je napisao da je prije njega "desetka bila samo broj", da je od fudbala napravio umjetnost, a mnogi su se sjetili i igrača koga su decenijama smatrali za njegovog jedinog rivala u trci za naslov "najboljeg u istoriji". Naravno, to je Dijego Maradona.

Poslije osvajanja tri trofeja prvaka svijeta (1958, 1962. i 1970), Pele je završio karijeru u Americi u jesen 1977, noseći dres Njujork Kosmosa. Južnije od SAD, u Argentini, Dijego Maradona počeo je tada svoju drugu seniorsku sezonu kao 17-godišnjak i 1979. je vodio svoju reprezentaciju do titule prvaka svijeta za mlade fudbalere, najavivši cijelom svijetu šta dolazi. Maradonina era naslijedila je Peleovu i iako se nisu sretali na terenu, često su im putevi ukrštani van terena, gdje su bili veoma različiti, ali su i jedan i drugi bili veliki.

Pele je tako na dan Maradonine smrti objavio potresnu poruku: "Jednog dana, nadam se da ćemo igrati fudbal zajedno na nebu". Dijegova smrt ga je potresla. "Kako tužna vijest. Izgubio sam velikog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Još mnogo toga bi trebalo da se kaže. Neka Bog podari snagu članovima njegove porodice", takođe je napisao Pele tog 26. novembra 2020.

Spletom okolnosti, ovog decembra Pele je posljednje dane proveo gledajući Svjetsko prvenstvo u fudbalu iz bolničkog kreveta. Kada je Argentina osvojila titulu takođe je pominjao Maradonu.

"Danas je fudbal nastavio da priča svoju priču, kao i uvijek, na zanosan način", napisao je on poslije burnog finala Argentina - Francuska.

"Mesi je osvojio svoje prvo Svetsko prvenstvo, što je zaslužio na svom putu. Moj dragi prijatelj Mbape je postigao četiri gola. Bio je dar gledati taj spektakl za budućnost našeg sporta. I ne mogu da propustim da čestitam Maroku na neverovatnom turniru. Sjajno je gledati Afriku kako sija. Čestitam Argentino! Sigurno se Dijego sada smije", napisao je Pele 18. decembra, 11 dana prije nego što je preminuo.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC