ZVANIČNO

PIKSI OBJAVIO NAJČUDNIJI SPISAK DO SADA: Pozvani igrači iz Superlige, a NEMA nikog iz Zvezde i Partizana!

Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković nije mogao da računa na igrače Crvene zvezde i Partizana za predstojeću revijalnu utakmicu u Los Anđelesu.

Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je danas zvaničan spisak igrača na koje računa za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Susret se igra 26. januara (od četiri ujutru po našem vremenu) u Los Anđelesu, a pošto nije u pitanju FIFA termin - Piksi je mogao da pozove samo igrače iz Superlige, uz izuzetak igrača iz američkog prvenstva. 

Zanimljivo je da Piksi nije mogao da dobije igrače iz Crvene zvezde i Partizana, uz obrazloženje da su zauzeti pripremama za novu sezonu, tako da su tu samo fudbaleri Radničkog, Voždovca, Čukaričkog, Vojvodine i Spartaka.

Na spisku je ukupno 17 fudbalera, a trojica već dobro poznaju Amerikance. U pitanju su Đorđe Petrović koji brani za Nju Ingland, potom Ranko Veselinović iz Vankuvera koji je već dvaput igrao za "B" reprezentaciju Srbije, odnosno Dejan Joveljić iz Galaksija, ujedno i "domaćin" u Los Anđelesu, ali i igrač najvećeg renomea na spisku Stojkovića.

Najviše igrača daje Voždovac (Damjanović, Mijailović, Pantović i Ivezić), trojica dolaze iz TSC-a (Stojić, Petrović i L. Ilić), po dvojica iz Radničkog (Rosić, Štulić), Vojvodine (Topić i Simić) i Čukaričkog (Lučić i Petković), dok je tu i jedan iz Spartaka (Bijelović).

Pogledajte kompletan spisak selektora Stojkovića za prijateljski meč sa SAD u kome svakako takmičarski značaj neće biti prioritet: