NEVEROVATNO

Crvena zvezda duguje bivšem igraču 520.180 evra! Uložena žalba - jer je pijan dolazio na treninge

Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda će tek žaliti što je dovela Dionija.

Izvor: MN PRESS

Disciplinski organi FIFA donijeli su 6. septembra 2022. godine presudu da Crvena zvezda duguje 520.180 evra svom bivšem fudbaleru Loi Dioniju, međutim tačka na slučaš i dalje nije stavljena pošto se srpski šampion žalion na ovu odluku. Konačan stav o potraživanju Dioniju donijeće Sud za sportsku arbitražu iz Lozane koji će po ovom predmetu zasijedati 16. februara, a na Marakani su optimisti da će sve biti po njihovom, prenosi "Sportski žurnal".

U odbrani, Crvena zvezda tvrdi da je Loa Dioni bio disciplinski gonjen zbog prekršaja koji su evidentirani 21, 25. i 28. novembra 2021. godine, kada je dolazio pijan na treninge, međutim FIFA je to odbacila, dok u obzir nije uzet ni faktor "pandemije korona virusa" i otežano poslovanje. Sada Zvezdi ostaje da se nada da će to uvažiti u Lozani.

U sudskoj odluci iz 26. maja 2022. godine, Dioni je poručio da mu klub duguje 520.380 evra, da bi pet dana kasnije Francuz podnio tužbu i zahtijevao pun iznos os 624.000 evra bez bonusa. Naveo je tada da je u Crvenoj zvezdi dobio 182.000 evra i da je tu razlika 442.000 evra, što su na Marakani osporavali, ali je FIFA na kraju donijela odluku da mu se isplati 520.180 evra i upravo je na tu presudu uložena žalba u Lozani.

Dioni je inače u Crvenu zvezdu stigao u ljeto 2021. godine, nakon što su propali pregovori oko dolaska Aleksandra Pešića, Federika Makede i Aleksandra Prijovića, međutim odmah se vidjelo da kvalitetom ne može da odmijeni Dijega Falčinelija. Postigao je dva gola u kvalifikacijama protiv Kairata i Šerifa, od ukupno tri koliko će dati u Zvezdi, ali je bilo vidljivo da nije dovoljno spreman.

Već u jesenjim mjesecima bilo je jasno da ga je Dejan Stanković "precrtao", pa je tako čitavo proljeće proveo na tribinama i čekao povratak u Anže nakon 17 mečeva za Crvenu zvezdu i pokazao se kao jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba.

(MONDO)