• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvali me u Zvezdu, pa odbili jer sam Hrvat: Kako je blokiran prelazak Blaževića na "Marakanu" - Nije mi žao...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Miroslav Blažević je tokom svoje trenerske karijere vodio desetine klubova, a navodno je bio blizu i dolaska u Crvenu zvezdu.

 Kako je propao dolazak Ćire Blaževića u Crvenu zvezdu Izvor: Profimedia/ELECTRONIC IMAGE/AFP PHOTO

Čuveni hrvatski trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini poslije duge i teške bolesti. Pamtićemo ga po mnogim anegdotama, kao i "tjeranju" Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu zvezdu, ali i po tome da je zamalo i sam došao na "Marakanu". Jedan od najboljih trenera svih vremena sa ovih prostora radio je u više od dvadeset klubova tokom bogate karijere, a u jednom intervjuu otkrio je da je bio na korak od dolaska u redove Crvene zvezde.

"Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: 'Gdje će nam Hrvat biti trener?!'", prisjetio se Ćiro Blažević načina na koji je na kraju ipak odbijen na Marakani: "Nije mi žao jer sam dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine, kada sam bio ispred Zvezde".

Nikada iz Crvene zvezde nisu potvrđene ove riječi, ali se pretpostavlja da se radi o periodu kraja osamdesetih, kada je beogradski klub pravio svoj najbolji tim u istoriji, a svesrdno im pomogao i Blažević tako što je precrtao Prosinečkog. Nije to bio jedini igrač koga se odrekao, pošto je na "Marakani" završio i Borislav Cvetković, koga je navodno Ćiro otjerao iz Dinama zbog toga što se napio, da bi to kasnije "Lane sa Korane" demantovalo.

"Žalostan sam što je do toga došlo, kada sam bio prisiljen da istjeram Boru Cvetkovića jer se toliko bio napio da nije došao na utakmicu. Zeko (Velimir Zajec, prim. aut.) me molio da ga ne istjeram, a ja sam to učinio. Boro je potom otišao u Crvenu zvezdu i tamo se proslavio", ispričao je Blažević.

Ćiro Blažević je vodio Veve, Sion, Lozanu, Švajcarsku, Rijeku, Grashoper, Prištinu, Nant, PAOK, Iran, Osijek, Muru, Varteks, Hajduk, Ksamaks, Zagreb, Šangaj, Mes Kerman, Zagreb, Slobodu iz Tuzle, Zadar, kao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine pored Hrvatske. Posljednji trenerski angažman imao je 2014. godine u Zadru. Najveći uspjeh ostvario je sa Hrvatskom kada je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine osvojio bronzu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC