• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako od Robija bude igrač, poješću diplomu! Evo šta je ISTINA o odnosu Ćire i Prosinečkog: "Pisali su da sam budala!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

O odnosu Roberta Prosinečkog i Ćira Blaževića bilo je mnogo reči tokom prethodne tri decenije, a "trener svih trenera" je nedavno otkrio šta je istina.

 Miroslav Ćiro Blažević o Prosinečkom Izvor: Facebook/screenshot/Miroslav Ćiro Blažević

Legendardni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini poslije duge i teške borbe sa rakom. Blažević će zauvijek ostati zapamćen kao harizmatičan trener koji govori bez dlake na jeziku, po velikim uspesima sa reprezentacijom Hrvatske, ali i po jednoj pogrešnoj procjeni koja ga je pratila još od kraja osamdesetih.

Naravno, govorimo o Robertu Prosinečkom kog se "odrekao" dok je bio trener Dinamo Zagreba, da bi potom "Veliki Žuti" postao šampion Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom, a potom i jedan od rijetkih igrača koji su nosili dresove i Real Madrida i Barselone.

Prosinečki je rođen u Njemačkoj i ponikao je u Dinamu iz Zagreba, međutim kada je došlo vrijeme da zaigra za prvi tim - nastale su nesuglasice. Blažević se žestoko naljutio na Robija i poručio da će "pojesti svoju trenersku diplomu" ako ikada od njega bude igrač, što se vrlo brzo desilo u Crvenoj zvezdi gdje su ga potpisali 1987. godine poslije jednog treninga.

"Novinari su pisali da sam budala, kako nisam vidio takav talenat. Naravno da sam ga vidio. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a prije smo potpisali ugovor sa Robijem Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran", ispričao je Ćiro Blažević prije oko godinu dana u jednom intervjuu i otkrio šta je istina o odlasku Prosinečkog: "A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vrijeme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu".

Blažević, koji je poslije svega ostao u odličnim odnosima sa "Žutim", tvrdi da ovu priču može da potvrdi i legendarni hrvatski fudbaler koji je 1991. godine podigao pehar Kupa evropskih šampiona u Bariju.

"To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije tačno. Prosinečki je bio dijete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni sekretar FSJ i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao", rekao je tada Blažević.

Njih dvojica su se redovno družili i na kafama, tako da je nedavno Ćiro podijelio i zajedničku fotografiju: "Pitali su me iz Luvra da im ustupim ovu sliku, ali ja sam rekao da ne dam. Nju ću okačiti tamo gdje će je najviše naših navijača vidjeti - kod mene na Fejsbuk! Robi i ja vas pozdravljamo s naše redovne kafe i zahvaljujemo vam što nas u tolikom broju pratite i volite".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC