• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMINUO ĆIRO BLAŽEVIĆ: "Trener svih trenera" nas je napustio u 88. godini

Autor Milutin Vujičić

Poslije duge i teške bolesti preminuo je Ćiro Blažević.

 Preminuo Ćiro Blažević Izvor: MN PRESS

Legendarni hrvatski fudbalski trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini poslije duge i teške bolesti, prenose hrvatski mediji. Blažević se borio sa rakom koji mu je prvi put dijagnostikovan još 2011. godine, dvaput je pobijedio zlokobnu bolest, ali se nažalost ona ponovo nedavno vratila. "Trener svih trenera", kako su ga često nazivali fudbalski stručnjaci na ovim prostorima, nije krio da je vrlo slab i preminuo je samo dva dana prije 88. rođendana.

Miroslav Blažević, kako mu je pravo ime, rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku, a najveće uspjehe napravio je sa reprezentacijom Hrvatske. Prvo je stigao do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu 1996. godine, da bi potom 1998. na Svjetskom prvenstvu napravio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala - osvojivši bronzu.

Harizmatični trener bio je omiljen među fudbalerima, a imao je prosječnu igračku karijeru gdje je nastupao za Dinamo, Sarajevo, Rijeku i Sion, da bi njegova trenerska počela još krajem šezdesetih u Švajcarskoj. Vodio je brojne klubove, ali će se najviše pamtiti dani u Dinamu sa kojim je bio šampion Jugoslavije 1982. godine, što im je bila prva šampionska titula poslije više od dvije decenije i zato je toliko značajna u klupskoj istoriji.

Vodio je još Veve, Sion, Lozanu, Švajcarsku, Rijeku, Grashoper, Prištinu, Nant, PAOK, Iran, Osijek, Muru, Varteks, Hajduk, Ksamaks, Zagreb, Šangaj, Mes Kerman, Zagreb, Slobodu iz Tuzle, Zadar, kao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine pored Hrvatske. Posljednji trenerski angažman imao je 2014. godine u Zadru.

"Tako sam bolestan, tako mi je teško. Ova je**na bolest me je cijelog zaokupirala. Mučim se, patim se. Imam velike bolove, tako, eto...", rekao je kroz suze za "Story" Blažević u posljednjem intervjuu, pa nastavio: "Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju. Situacija je teška, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška. Rak mi je otišao na sve kosti i na najgore i najopasnije mjesto - jetru. I uništava sve polako i sigurno".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC