ČUDNO

Rusi opet napravili, pa ispravili grešku pred Borac: Treći put timu iz Banjaluke vraćen jugoslovenski grb sa petokrakom

Autor Nebojša Šatara

U najavi pripremne utakmice, koja se igra od devet sati po našem vremenu u Antaliji, ruski drugoligaš Rodina iz Moskva je stavio grb banjalučkog Borca iz vremena bivše Jugoslavije. Greška je u međuvremenu ispravljena.

Izvor: Youtube/Rodina

Crveno-plavi će odigrati treću prijateljsku utakmicu u Antaliji, a protivnik je ruska Rodina iz Moskve.

Drugoligaš iz Rusije je napravio istu grešku, kao i Dinamo iz Moskve, koji je pobijedio Banjalučane (3:2) najavivši meč sa pogrešnim grbom Borca.

Interesantno, i Arsenal iz Tule je prošle godine napravio identičnu pogrešku stavivši stari grb banjalučke ekipe sa petokrakom zvijezdom i drugačijim rasporedom boja.

Ipak, Rodina je na zvaničnom Tviter nalogu ispravila grešku i u konačnom rezultatu današnjeg meča (1:1) postavila pravi grb banjalučkog Borca.

Podsjetimo, aktuelni grb kluba sa Gradskog stadiona je u upotrebi je od 1996. godine, nakon što je Borac, poslije nastupa u ligama Savezne Republike Jugoslavije, zaigrao samo pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Nakon utakmice sa Moskovljanima, ekipa Vinka Marinovića će odigrati danas i drugi prijateljski susret i to od 13 časova, a protivnik je Auda, osvajač letonskog kupa.

Proljećni dio sezone, crveno-plavi će otvoriti utakmicom Kupa Bosne i Hercegovine protiv Rudar Prijedora za devet dana, a potom i protiv Širokog Brijega 25. februara.

U Antaliji je Borac odigrao dva pripremna meča - upisan je poraz od Dinama iz Moskve rezultatom 3:2 i remi sa danskim Vejleom (0:0).

(mondo.ba)