KRAJ ERE!

Raspad sistema u Parizu - možda im "zavrnu slavinu"! Mesi, Nejmar i Mbape odlaze ovog ljeta...

Autor Dragan Šutvić

Pari Sen Žermen čekaju velike promjene tokom ljeta.

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen je još jednu sezonu završio na košmaran način. Već u "prvoj krivini", preciznije u osmini finala, završili su učešće u Ligi šampiona i tako praktično prokockali Lionela Mesija, pa zbog toga slijedi velika rekonstrukcija tima ovog ljeta koja uključuje i odlazak najvećeg svih vremena. Djeluje da je sve manje izvjesno da će Mesi željeti da ostane u Parizu, a da problem bude još veći - teško da će to učiniti Nejmar i Mbape.

Tako bi lako moglo da se desi da Pari Sen Žermen istog ljeta ostane bez "trozupca" koga su se svi plašili, ali u praksi nije djelovao toliko nezaustavljivo kako se mislilo u avgustu 2021. godine.

Francuski mediji prenose da ćemo ubuduće gledati daleko štedljiviji Pari Sen Žermen pošto bi Katar mogao da prebaci sredstva na Mančester junajted oko koga "obigravaju". S obzirom da dva kluba ne mogu da budu u istom vlasništvu, moguće je da PSŽ bude čak i prodat tokom ljeta jer se ovaj projekat nije pokazao kao naročito uspješan poslije sedam sezona tokom kojih je potrošeno milijardu i po evra na pojačanja.

Mogli bi dio sredstava da vrate prodajom Kilijana Mbapea, koga su jedva ljetos ubijedili da ostane i dali mu najveću platu u istoriji fudbala, a s obzirom da ima kratkoročni ugovor i da je već jednom pokušao da "pobjegne", možda je najbolje rješenje za sve da ga puste u Real Madrid koji ga toliko želi.

Što se tiče Nejmara, najskupljeg pojačanja u istoriji, tu je tek prava dilema. Zbog povrede je završio sezonu i djeluje da je zato PSŽ digao ruke od njega, ali sada već ne mogu da povrate izgubljeno. Pitanje je da li će biti pravih ponuđača za njega, a znamo da se tokom januara najviše spominjao Čelsi. Tada je Tod Boli ipak rekao "ne" i okrenuo se mlađim fudbalerima, međutim pošto im nedostaje napadač, ni Nejmara ne bi trebalo otpisati.

Takođe, očekuje se odlazak trenera Kristofa Galtijea i sportskog direktora Luisa Kamposa, odnosno čak i većine njihovih pojačanja jer je potrebno da neko pritisne "restart" dugme. Možda je to Zinedin Zidan...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!