OBRT!

NEĆE ON NIGDJE - Šampion BiH "ispalio" navijače: Objavio rastanak, pa produžetak saradnje sa iskusnim defanzivcem!

Autor Bojan Jakovljević

Prva objava mostarskog Zrinjskog sugerisala je nešto potpuno suprotno od onog objavljenog par minuta kasnije.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Iskusnom defanzivcu Hrvoju Barišiću ugovor sa mostarskim Zrinjskim isticao je na kraju tekuće sezone, a po današnjoj objavi aktuelnog šampiona BiH dalo bi se zaključiti da će saradnja dvije strane biti okončana predstojećeg ljeta.

"HŠK Zrinjski Mostar želi zahvaliti Hrvoju Barišiću na doprinosu koji je ugradio u proteklih nekoliko sezona u dresu s lentom.

S obzirom na to da mu važeći ugovor ističe na kraju aktualne sezone, klub je uvažio privatne razloge našeg centralnog beka o nastavku njegove karijere te mu ovim putem želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti!", saopštili su prvobitno sa stadiona "Pod Bijelim brijegom".

Ipak, iz redova "plemića", samo nekoliko minuta kasnije stigla je nova objava, u kojoj je pojašnjeno da njihov defanzivac "neće nigdje". Očigledno da su u mostarskom klubu željeli da se našale prije svega sa svojim navijačima, ali i ostalim ljubiteljima fudbala.

Nakog svega, postalo je jasno da je saradnja sa 32-godišnjim odbrambenim fudbalerom biti produžena na još tri sezone.

"HŠK Zrinjski Mostar i Hrvoje Barišić danas su potpisali produženje saradnje do 2026. godine.“

U tekućoj sezoni Barišić je upisao 31 nastup, na kojima je postigao tri pogotka. Osim Zrinjskog, rođeni Splićanin u BiH je još nastupao za Vitez i Tuzlu siti, odakle je početkom jula 2021. stigao u Mostar.

(MONDO)

Tagovi