• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki korak Zrinjskog ka NOVOJ TITULI! "Plemići" trijumfovali u gradskom derbiju za PLUS 12 na tabeli!

Autor Dragan Šutvić

Zrinjski je savladao tim Veleža na gostujućem terenu i napravio ogroman korak ka odbrani titule u m:tel Premijer ligi BiH.

 velež zrinjski  Izvor: Anadolija/Dino Đonko

Ove srijede je konačno kompletirana tabela m:tel Premijer lige BiH, a nakon završenog mostarskog derbija, zaostalog duela 18. kola, može da se konstatuje da je Zrinjski veoma blizu da odbrani trofej!

Krunoslav Rendulić je i poslije duela sa Veležom na stadionu "Rođeni" zadržao stoprocentnu uspješnost na klupi "plemića".

Rođeni Vinkovčanin je sa svojim izabranicima upisao peti trijumf na isto toliko odigranih utakmica (tri u m:tel Premijer ligi BiH i dvije u Kupu) i u odnosu na najbliže pratioce, Široki Brijeg i Borac, 12 kola prije kraja sezone stekao isto toliko bodova prednosti u borbi za premijerligaški trofej:

VELEŽ – ZRINJSKI 1:3 (1:2)
/Haskić 29 – Ilinković 19, Kiš 34, Ivančić 63/

Odbrana tima kojim kao trener komanduje povratnik na klupu Veleža Nedim Jusufbegović nijednom nije kapitulirala od početka polusezone.

"Rođeni" su pod patronatom rođenom Sarajlije upisali četiri pobjede uz impozantnu gol-razliku (7:0), ali ove večeri nisu mogli da se suprotstave Zrinjskom, koji je uknjižio jubilarnu, 15. pobjedu u sezoni.

U prvom poluvremenu, u intervalu od 19. do 34. minuta, na odličnom terenu stadiona "Rođeni" i pred velikim brojem navijača (uprkos izostanku najvatrenijih pristalica i jednog i drugog tima), viđena su tri prelijepa pogotka, a u vođstvo je stigao lider i aktuelni šampion m:tel Premijer lige BiH.

Mladi prvotimac Veleža Tarik Šikalo napravio je grešku na polovini koja pripada njegovom timu, nakon čega je lopta stigla do Silvija Ilinkovića, koji je preciznim udarcem, tik uz desnu stativu, šokirao domaće pristalice.

Vođstvo "plemića" bilo je na snazi deset minuta, kada je kapiten Veleža Nermin Haskić vratio "rođene" u meč.

Tino Blaž Lauš je uputio centaršut sa lijeve strane, a odbrana Zrinjskog je zaboravila na iskusnog napadača koji je "zakucao" loptu u mrežu iza leđa Nikole Marića.

Ipak, na žalost igrača i navijača Veleža, egal je trajao samo pet minuta, nakon čega je novajlija u taboru Zrinjskog Tomislav Kiš vratio prednost na stzranu svog tima.

Loptu je pred gol sa desne strane ubacio Mario Ćuže, a bivši napadač Kortrajka, Serkl Briža, Hajduka i Žalgirisa neometan matira Slavišu Bogdanovića i postiže svoj debitantski gol u m:tel Premijer ligi BiH.

Pogotku je hrvatski internacionalac dodao i asistenciju, u 63. minutu, kada je nakon njegovog proigravanja Mario Ivančić postavio konačnih 1:3 u ovom mostarskom derbiju.

U posljednjem kolu prije starta trećeg kruga sezone, Velež će gostovati Sarajevu, dok će Zrinjski ići u goste "davljeniku" Igmanu.

VELEŽ: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Haskić, Blagojević, Valas, Dejanović, Lauš, Domić. Trener: Nedim Jusufbegović.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović. Trener: Krunoslav Rendulić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC