ŠOK!

Nikog nisu kaznili kao Mitra, a opet im smeta - Englezi hoće još: Osam mečeva je malo, žele dužu suspenziju?!

Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Mitrović je kažnjen sa osam utakmica suspenzije, a sada iz Engleske dolaze vijesti da bi kazna mogla biti i teža...

Izvor: Profimedia

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović juče je saznao drakonsku kaznu zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Krisu Kavanagu tokom utakmice sa Mančester Junajtedom u polufinalu FA Kupa.

Reprezentativac Srbije dobio je osam utakmica suspenzije, zbog čega će morati da propusti većinu utakmica svog tima do kraja sezone u Premijer ligi. Pored suspenzije sa terena, "Mitrogol" će na račun engleskog saveza platiti kaznu od 50 hiljada evra, a situacija može još da se pogorša.

Engleski fudbalski savez (FA) uložiće žalbu na ovu odluku za koju smatraju da je preblaga i da je Mitrović zaslužio mnogo strožu restrikciju. FA će uložiti žalbu odmah nakon zvanične potvrde komisije. Za njih je Mtirovićev napad na sudiju mnogo teža povreda pravilnika.

Oni u svom saopštenju navode: "Ulažemo žalbu na odluku nezavisne regulatorne komisije da sankcioniše Aleksandra Mitrovića i Marka Silvu. Naša trenutna namjera je da se žalimo na obje sankcije, međutim sačekaćemo pisane razloge prije nego što potvrdimo svoj konačan stav", piše u zvaničnoj izjavi FA.

Uskoro opširnije...