Fudbal

DINAMO NAŠAO TRENERA - PRVAKA EVROPE SA LIVERPULOM! Slavni Hrvat se vratio kući, da spasi stvar na Maksimiru!

Autor Bojan Jakovljević

Prvak Hrvatske ima novog šefa stručnog štaba.

Izvor: Profimedia

Dan nakon odlaska Ante Čačića (69), Dinamo iz Zagreba doveo je novog trenera, Igora Bišćana (44).

Rođeni Zagrepčanin, koji je na "Maksimiru" bio fudbalski školovan i član generacije koja je igrala Ligu šampiona krajem devedesetih, mnogima je ostao u pamćenju kao dugogodišnji igrač Liverpula (2000-2005). Sa "redsima" je u svojoj posljednjoj sezoni u Engleskoj postao prvak Lige šampiona, a potom je još dvije godine igrao u Panatinaikosu i 2007. se vratio u Dinamo da završi karijeru.

Trener je postao 2016. kada je preuzeo Rudeš, potom je vodio Olimpiju iz Ljubljane, Rijeku, mladu reprezentaciju Hrvatske trenirao je od 2019. do 2023. i sada je na najvećem izazovu, jer se vratio na Maksimir.

"Bivši maksimirski junior, kasnije kapiten prve ekipe, jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji kluba i dosadašnji selektor hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imaće i novi stručni štab u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodiće već ovu subotu protiv Lokomotive. Ulogu glavnog stratega preuzima nakon tri i po godine uspješnog mandata na mjestu selektora hrvatske mlade reprezentacije koju je dvaput uzastopno odveo na završni turnir Evropskog prvenstva. Mlade 'vatrene' preuzeo je u oktobru 2019. godine, a plasman na EP izborili su kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Na završnom turniru igranom 2021. u Sloveniji i Mađarskoj plasirali su se u četvrtfinale gdje je u produžetku slavila Španija sa 2:1. I u novom su ciklusu izborili odlazak na EP, ovaj put preko plej-ofa pobijedivši Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Završni turnir na rasporedu je u junu i julu ove godine u Rumunjskoj i Gruziji", saopštio je Dinamo.

Bišćan će u Dinamu imati težak posao da stabilizuje veoma uzdrmanu ekipu i da odbije nalet Hajduka na prvo mjesto. Splićani poslije serije loših rezultata aktuelnog šampiona Hrvatske imaju sedam bodova manje.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt