• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DINAMO NAŠAO TRENERA - PRVAKA EVROPE SA LIVERPULOM! Slavni Hrvat se vratio kući, da spasi stvar na Maksimiru!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvak Hrvatske ima novog šefa stručnog štaba.

 Igor Bišćan novi trener Dinama iz Zagreba Izvor: Profimedia

Dan nakon odlaska Ante Čačića (69), Dinamo iz Zagreba doveo je novog trenera, Igora Bišćana (44).

Rođeni Zagrepčanin, koji je na "Maksimiru" bio fudbalski školovan i član generacije koja je igrala Ligu šampiona krajem devedesetih, mnogima je ostao u pamćenju kao dugogodišnji igrač Liverpula (2000-2005). Sa "redsima" je u svojoj posljednjoj sezoni u Engleskoj postao prvak Lige šampiona, a potom je još dvije godine igrao u Panatinaikosu i 2007. se vratio u Dinamo da završi karijeru.

Trener je postao 2016. kada je preuzeo Rudeš, potom je vodio Olimpiju iz Ljubljane, Rijeku, mladu reprezentaciju Hrvatske trenirao je od 2019. do 2023. i sada je na najvećem izazovu, jer se vratio na Maksimir.

"Bivši maksimirski junior, kasnije kapiten prve ekipe, jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji kluba i dosadašnji selektor hrvatske mlade reprezentacije, Igor Bišćan, novi je trener GNK Dinamo. Trener Bišćan imaće i novi stručni štab u plavom klubu. Svoju premijernu utakmicu u Dinamu vodiće već ovu subotu protiv Lokomotive. Ulogu glavnog stratega preuzima nakon tri i po godine uspješnog mandata na mjestu selektora hrvatske mlade reprezentacije koju je dvaput uzastopno odveo na završni turnir Evropskog prvenstva. Mlade 'vatrene' preuzeo je u oktobru 2019. godine, a plasman na EP izborili su kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Na završnom turniru igranom 2021. u Sloveniji i Mađarskoj plasirali su se u četvrtfinale gdje je u produžetku slavila Španija sa 2:1. I u novom su ciklusu izborili odlazak na EP, ovaj put preko plej-ofa pobijedivši Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Završni turnir na rasporedu je u junu i julu ove godine u Rumunjskoj i Gruziji", saopštio je Dinamo.

Bišćan će u Dinamu imati težak posao da stabilizuje veoma uzdrmanu ekipu i da odbije nalet Hajduka na prvo mjesto. Splićani poslije serije loših rezultata aktuelnog šampiona Hrvatske imaju sedam bodova manje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC