• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo za koga bi navijao Robert Prosinečki da se sretnu Crvena zvezda - Dinamo Zagreb!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine "razriješio" je dilemu koji mu je od dva nekadašnja kluba više prirastao srcu.

 Robert Prosinečki Crvena zvezda - Dinamo zagreb Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki je konačno otkrio za koga bi navijao u eventualnoj utakmici između zagrebačkog Dinama i beogradske Crvene zvezde, dva kluba za koja je između ostalih igrao u impresivnoj igračkoj karijeri.

Popularni "Žuti", koji je bio i trener beogradskog kluba je u intervjuu za "Glas Srpske" je naglasio da bi za njega najbolje bilo da se ne sastanu "modri" i crveno-bijeli.

"U životu sam uvijek pošten. Moj pokojni tata se vratio iz Njemačke da mu sin igra za Dinamo. To je tako. Sin mu se spletom okolnosti nije naigrao u Dinamu, nego je došao u Crvenu zvezdu. Najbolje da ne igraju Zvezda i Dinamo", rekao je Robi banjalučkom listu.

Prosinečki je dodao da je bio srećan zbog crveno-bijelih koji su i bez njegove pomoći osvojile i titulu svjetskog šampiona u Tokiju, pobjedom nad čileanskim Kolo-Kolom (3:0).

"Bio sam sretan zbog dečkih. Gledajte, emocije su jedno, ali vi ste otišli u najbolji klub na svijetu. Može ti biti žao što ga nisi igrao, pa otići, ali kad odeš u veliki klub, misliš samo na to. Kad se sve to događalo u Jugi, nisam toliko razmišljao o tom Tokiju. Bio sam fokusiran na Real", dodao je nekadašnji selektor BiH.

Prema njegovim riječima, ne vjeruje da će više ikad klub iz zemalja Balkana osvojiti Ligu šampiona, kao što je to učinila Zvezda 1991. godine.

"Za uspjeh nije dovoljan samo kvalitet. Ima ga i PSŽ pa nema rezultata. Neophodan je i timski duh. Svi smo mi u Zvezdi bili dobri. Jedna specifična generacija. Svi smo bili pobjednici, od Juge (Vladimir Jugović, prim.aut), pokojnog Mihe (Siniša Mihajlović), (Miodraga) Belodedića koji je već znao kako se osvaja kup, do Darka (Pančeva) koji je sve rješavao, Deje (Savićevića), Bine (Dragiše Binića)... Dobro smo se slagali, što je bilo bitno. Nikada se više neće dogoditi da pobijedi neko iz "istočnog bloka", odnosno s Balkana. Toliko je Zapad otišao naprijed s finansijama. Drugo, teško možete zadržati talente koji rano odu. Može se ući u Ligu šampiona, možda proći prvu fazu, ali napraviti nešto veliko, to je rezervisano za te bogate klubove", istakao je Prosinečki.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC