• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki progovorio o Tuđmanu, Zvezdi i pokojnom ocu: "Stari je to jako teško podnio..."

Autor Haris Krhalić

Slavni hrvatski fudbaler u dva navrata je nosio dres zagrebačkog kluba, prvi put kao omladinac i drugi kao izgrađeno ime evropskog fudbala.

 Prosinečki o transferu u Zvezdu Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Transfer Roberta Prosinečkog iz Zagreba u Beograd bio je jedan od koraka Crvene zvezde na putu ka tituli evropskog šampiona, a u intervjuu koji je sada dao medijima u Hrvatskoj, nekadašnji fudbaler otkriva kome je to teško palo! Sa samo 18 godina, davne 1987. godine, nakon što je debitovao za Dinamo, prešao je u Crvenu zvezdu.

To nije bio scenario koji je njegov otac priželjkivao. Kao veliki navijač Dinama, otac slavnog fudbalera želio je da njegov sin bude prvotimac zagrebačkog kluba, pa je nekoliko godina kasnije upravo od njega potekla ideja da se vrati. Tada je Robi već imao izgrađeno ime u evropskom fudbalu, a dok su dobri hrvatski fudbaleri odlazili u inostranstvo on je potisao za Kroaciju, kako se tada zvao Dinamo.

Djelimično, na taj transfer uticali su njegov pokojni otac Đuro, političar Zlatko Canjuga, kao i Franjo Tuđman, predsjednik Hrvatske u tom trenutku.

"Puno stvari se potrefilo tih godina. Svi su htjeli van Hrvatske, a ja sam se vratio. Zapravo, moj pokojni stari koji je bio nevjerovatni 'Dinamovac' bio je jedan od inicijatora da se ja vratim u Hrvatsku, uz Canjugu i Franju onda valjda sigurno. Tata je oduvijek samo htio da mu sin igra u Dinamu. Sve je napravio da se vratimo u Hrvatsku kad sam još bio dijete i da njegov sin igra u Dinamu, jer ja sam rođen u Njemačkoj. S deset godina sam se vratio iz Njemačke, kasnije prošao i sve uzraste u Dinamu, debitovao i onda se dogodilo da sam otišao u Zvezdu. Moj pokojni stari je to jako teško podnio", rekao je Robi Prosinečki za "Net.hr"

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera u istoriji dostigao je najveće visine u dresu Crvene zvezde, sa kojom je postao šampion Evrope 1991. godine. Uslijedio je transfer u Real Madrid, a zatim je igrao za Ovijedo, Barselonu, i Sevilju prije povratka u Hrvatsku. Tokom drugog mandata u inostranstvu nosio je dres Standarda iz Liježa, Portsmuta i ljubljanske Olimpije. Kasnije je i kao trener radio u Crvenoj zvezdi, a njegove suze pamte navijači. Ovako je to izgledalo:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC