• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suze koje pamti svaki navijač Zvezde - Deset godina od kako je Robi zaplakao!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde otišao je iz kluba na današnji dan prije 10 godina.

 Deset godina od odlaska Prosinečkog iz Zvezde Izvor: MN PRESS

Legendarni Robert Prosinečki došao po drugi put u životu napustio je Crvenu zvezdu baš na današnji dan 2012. godine. Tačno deceniju kasnije prisjećamo se konferencije na kojoj je osvajač Kupa evropskih šampiona saopštio da više nije trener crveno-bijelih. Sve se dogodilo samo dan nakon prvenstvenog remija protiv Rada, ali odluku nije donio ishitreno.

"Veliki Žuti" prelomio je da napusti klub i šok terapijom pokuša da prodrma ekipu. To je djelimično i uspio jer je tim prikazao dvije sjajne partije u narednim danima, kada je bio na pragu senzacionalnog izbacivanja francuskog Bordoa u posljednjem kolu evropskih kvalifikacija. 

"Pričaću onako kako ste me upoznali prvog dana, iz srca. Nevjerovatno mi je žao, Crvena zvezda je moj klub. Više nisam šef stručnog štaba. Razgovarao sam sa predsjednikom i upravom, sporazumno smo raskinuli ugovor. Je*ote, ne znam više šta da kažem", počeo je priču Robert Prosinečki u danu kada je napuštao trenersku poziciju u Zvezdi.

Pogledajte fotografije sa te konferencije:

Za razliku od igračkog mandata u kojem je sa Zvezdom pokorio Evropu, trenerski nije bio toliko uspješan. Prosinečki je tokom godinu i po dana u klupu osvojio Kup Srbije, ali njegova najveća pobjeda bila je podrška navijača. Zvezdini igrači pod njegovom komandom imali su nevjerovatan vjetar u leđa sa tribina, a mečeve protiv srpskih klubova gledalo je čak i po 40.000 navijača.

Svima se Prosinečki zahvalio na podršci, uz napomenu da je "možda previše zaljubljen u Zvezdu". Nakon odluke koju je donio, Crvenu zvezdu preuzeo je Aleksandar Janković, a nekoliko fudbalera iz Robijevog tima napravilo je velike karijere. Posebno se tu ističu Nikola Maksimović, Uroš Spajić, Darko Lazović i Luka Milivojević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC