• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Dinamu - trener smijenjen poslije debakla! Liga šampiona, pa potpuni SUNOVRAT hrvatskog prvaka

Autor Dragan Šutvić

Dinamo Zagreb se poslije poraza u Kupu rastao sa Antom Čačićem.

 dinamo smijenio čačića  Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb smijenio je trenera Antu Čačića, objavili su hrvatski mediji. U večeri šokantnog poraza od Šibenika u polufinalu Kupa Hrvatske (1:2), iskusni stručnjak je napustio klub. On se vratio na klupu u finišu prošle sezone, rutinski "ovjerio" osvajanje titule, a potom napravio veliki rezultat i uveo ekipu u grupnu fazu Lige šampiona. U međuvremenu je dobio široku autonomiju, što se poklopilo sa smanjivanjem uticaja Zdravka Mamića u klubu, dok on nije fizički prisutan jer je u Bosni i Hercegovini od kada je pravosnažno osuđen za "izvlačenje" novca iz Dinama.

Ipak, Čačić i saradnici u klubu očigledno nisu donosili prave odluke, ostali su bez nekoliko važnih igrača (Mislav Oršić u Sautemptonu, kapiten Arijan Ademi otišao je u Kinu), a dominacija "modrih" hrvatskim fudbalom postala je prilično uzdrmana. Zato će Šibenik u finalu igrati protiv boljeg iz duela Slaven Belupo - Hajduk, a Dinamo je u hrvatskom prvenstvu takođe nanizao loše rezultate u posljednjih mjesec dana (porazi od Šibenika, Istre, remiji sa Osijekom i Goricom), poslije kojih ima sedam bodova prednosti kao lider u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Prema pisanju hrvatskih medija, Čačić je nedavno potpisao novi ugovor do kraja sljedeće sezone i u skladu sa tim dogovorom ima i privilegije i ovlašćenja sportskog direktora, pa za raskid sa Dinamom ima pravo da naplati čak 1,7 miliona evra.  Ipak, portal 24 sata objavio je da će Čačić otići uz dogovor da mu bude isplaćeno pola miliona evra.

Novinare je zanimalo trenerovo mišljenje o mogućoj reakciji klupskih čelnika. Na pitanje da li razmišlja o reakciji kluba na bolan poraz, Čačić je poslije Šibenika kratko izjavio: "To je pitanje za njih. Negativni rezultati donose nervozu i dovode do propitivanja. Tako će biti i kad sam ja u pitanju što je i normalno".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC