Fudbal

DEJAN STANKOVIĆ PODNIO OSTAVKU! Izgubio 5:0 i želi da napusti brod koji tone

Autor Haris Krhalić

Poslije još jednog neuspjeha na klupi Sampdorije, Dejan Stanković je podnio ostavku, ali je pitanje da li će biti prihvaćena.

Izvor: YouTube/U.C. Sampdoria/Screenshot

Dva vezana remija protiv Specije i Lečea dala su kakvu-takvu nadu navijačima Sampdorije da je ipak nekako moguće doći do opstanka, međutim sve se raspršilo na gostovanju u Firenci. 

Luka Jović i njegovi saigrači bili su nemilosrdni prema Sampdoriji i ispratili su je kući sa pet golova u mreži, a Dejan Stanković djelovao je potpuno utučeno kada je sudija odsvirao kraj, pošto je jasno da je iste sekunde i njegova "glava na stolu".

Italijanski mediji pišu da je Dejan Stanković odmah poslije utakmice podnio ostavku i to je obrazložio igračima, odnosno čini se da će sezonu u Sampdoriji dovršiti neki drugi trener, pošto Srbin smatra da nije uspio da trgne ekipu - niti to može da uradi ako ostane na klupi slavnog kluba.

Više puta je Stanković poslije poraza znao da priča da "se ne predaje" i da "nikad ne odustaje", međutim istina je da rezultati nisu dobri i da će Sampdorija svakog trenutka skliznuti u Seriju B, gdje joj je budućnost, uz silno nezadovoljstvo navijača prema rukovodstvu, takođe više nego neizvjesna. Zbog toga je podnio ostavku koju klub i dalje nije prihvatio, pa je nastao haos jer žele da završi sezonu!?

"Ako sam ja problem, u redu, prihvatam to sa dostojanstvom i ponosom. Dao sam sve od sebe i ne žalim ni zbog čega, uradio bih isto i bio na istom putovanju sto puta. Ne krivite igrače, ovih 5:0 je samo na meni. Pričajmo o tome!", naglasio je Stanković u obraćanju medijima poslije utakmice u Firenci.

Podsjetimo, Dejan Stanković je letos napustio Crvenu zvezdu nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, da bi potom od oktobra preuzeo Sampdoriju Na 26 utakmica sa ovim klubom ostvario je samo četiri pobjede, šest remija i čak 16 poraza. Ipak, mora se istaći da je tim koji je dobio na raspolaganje vrlo slab i da tokom januara nisu stigli fudbaleri koji su kvalitetom popravili to stanje.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt