• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DEKIJA JE TREBALO SMIJENITI PRIJE DVA MJESECA!" Legenda udarila na Stankovića: Šta je popravio? OTKAZ!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od poznatijih fudbalera Sampdorije osuo je paljbu po Dejanu Stankoviću i načinu na koji vodi italijanski klub.

 stanković je morao da bude smijenjen  Izvor: YouTube/UC Sampdoria/Screenshot

Dejan Stanković je jesenas stigao na klupu Sampdorije kako bi ovaj slavni italijanski klub sačuvao od ispadanja u Seriju B, međutim za sada ne ide sve po planu. Đenovljani imaju ogromnih problema i sa 15 bodova zauzimaju pretposljednje mjesto na tabeli Kalča, a prema trenutnim projekcijama - potrebno im je bar deset da bi izašli iz zone ispadanja. Toliko je udaljena Specija, što će reći da je pred njima zaista nemogući zadatak na deset kola prije kraja.

Zbog toga Stankoviću "gori pod nogama" i više puta se spominjalo da bi mogao da dobije otkaz, međutim mladi srpski trener se ne predaje i već je obećao da će ostati u Sampdoriji da "završi započeto" makar ispali u drugi rang. Ipak, ima onih koji misle da Sampdorija nije na vrijeme odustala od ovog projekta...

"Stanković? Ja ga ne bih doveo jer mu je trebalo dva mjeseca da u potpunosti razumije kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosjek osvojenih bodova. Marko Đampaolo (prethodnik Stankovića, prim. aut) je imao više bodova od njega. Povrh svega, nije bilo ama baš nikakvog pomaka u igri i trebalo je da bude smijenjen još prije dva mjeseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, mijenjao bih ga!", rekao je Pjetro Verhovod, legenda Sampdorije, za italijanske medije.

Verhovod, koji je za Sampdoriju igrao od 1983. do 1995. godine i pamti slavne dane pod Vujadinom Boškovim, ističe da je izračunao da u slučaju njegovog voljenog kluba sve zavisi od Specije koja ima 25 bodova. Italijan ukrajinskih korijena navodi da ako Specija pobijedi tri-četiri utakmice, Sampdorija će morati sve do kraja...

"Nada uvijek postoji, ali biće jako teško. Prilika je izgubljena porazima od Lečea i Monce, koji se takođe bore za opstanak, i sada baš ništa više ne zavisi od Sampdorije.Šta je to Stanković donio timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih volio da ekipa ne igra lijepo za oko, ali da pobjeđuje", naglasio je Verhovod i tako "bacio" Stankovića pod voz.

Ove sezone Stanković je vodio Sampdoriju na 22 utakmice i na njima je ostvario četiri pobjede, četiri remija i 14 poraza, ali čini se da ga neće smijeniti jer računaju na njega i u budućnosti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC