• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković i Đuričić konačno slavili! Nakon dva i po mjeseca Sampdorija upisala pobjedu u Seriji A!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sampdorija je poslije više od dva mjeseca zabilježila prvenstvenu pobjedu!

 Sampdorija Verona Dejan Stanović pobjeda Izvor: Stringer/ANSA/EPA

Tim iz Đenove je upisao tek treću pobjedu u Seriji A, ali i lagano potpalio nadu da može izboriti opstanak.

Izabranici Dejana Stankovića su u nedjeljnom matine terminu 27. kola savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak Veronu i upisali zlata vrijedne bodove. 

SAMPDORIJA - VERONA 3:1 (2:0)

Junak utakmice na "Marasiju" bio je iskusni napadač Matija Gabijadini, koji je mrežu gostiju iz Verone pogađao u 24. i 35. minutu što je njegov peti i šesti ovosezonski pogodak.

Prvi strijelac Đenovljana danas je prvi put pogodio mrežu Lorenca Montipa poslije gužve u kaznenom prostoru, a drugi put majstorskim udarcem pod prečku. Tačku je na veliki trijumf stavio je Alesandro Zanoli u posljednjem minutu sudijske nadoknade.

U domaćem timu od prvog minuta nastupio je srpski reprezentativac Filip Đuričić, koji je zamijenjen u 72. minutu, dok je na drugoj strani starter bio njegov doskorašnji reprezentativni kolega Darko Lazović, kojeg nije pozvao selektor Srbije Dragan Stojković na predstojeće okupljanje "orlova" za start kvalifikacija za EURO 2024. I on je zamijenjen u 68. minutu.

Od prvog minuta u gostujućem timu zaigrao je i nekadašnji napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Milan Đurić, ali je zbog povrede zamijenjen još u prvom dijelu. Umjesto visokog bh. centarfora zaigrao je Argentinac Adolfo Gajh, koji je dva puta pogađao đenovsku mrežu, ali su oba puta poslije intervencije iz VAR sobe golovi poništeni zbog ofsajda.

Ipak, do kraja je Davide Faraoni u 89. minutu uspio da postigne počasni pogodak za Veronu, koja je upisala 16. poraz ove sezone.

Stanković je tako upisao četvrti trijumf na klupi italijanskog tima. Od povratka u italijanski fudbal Stanković ima pobjede nad Kremonezeom, Sasuolom i Veronom - uz trijumf nad Askolijem u Kupu Italije - kao i četiri remija, odnosno 13 poraza.

Pogledajte tabelu Serije A:

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC