Fudbal

TADIĆEV KOŠMAR - NA PENALE OSTAO BEZ TROFEJA! Ove sezone neće podići nijedan pehar

Autor Haris Krhalić

Srpski fudbaler nije uspio da sa Ajaksom podigne još jedan pehar.

Izvor: Profimedia

Ajaks je izgubio u finalu Kupa Holandije protiv PSV Ajndhovena, na penale. Srpski as i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić iskoristio je penal u prvoj seriji, ali poslije njega to nisu uradili njegovi saigrači Brajan Brobej, Jurijen Timber i Edson Alvarez. Tim iz Ajndhovena to je iskoristio da pogotkom Fabija Silve u petoj seriji osvoji Kup, 11. put u istoriji.

Ajaks je ovim porazom ostao bez još jednog trofeja, jer je u Holandiji tek treći, sa 11 bodova zaostatka za novim prvakom, Fejnordom, na četiri kola do kraja. U završnici svoje pete sezone u velikanu iz Amsterdama, Tadić će otići na ljetni odmor sa gorkim ukusom u ustima, poslije pet osvojenih pehara u prethodnim godinama - tri titule i dva Kupa Holandije.

Sa druge strane, PSV je prvi put od perioda 1988-1990. u uzastopnim sezonama osvojio Kup. Tada je tri puta u nizu podizao taj pehar. A posebno bolno za Ajaks biće to da je od PSV-a ove sezone primio čak 11 golova u svim takmičenjima, uključujući i derbi prije nedjelju dana, u kojem je takođe izgubio, ali mnogo ubjedljivije - 0:3.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt