OPTIMIZAM

Posušaci optimisti uoči dolaska Borca: Znamo šta nam može donijeti bod, ali idemo na pobjedu

Autor Bojan Jakovljević

U jednom od odlučujućih mečeva u borbi za opstanak, Posušje u nedjelju od 17 časova na stadionu "Mokri dolac" dočekuje Borac iz Banjaluke.

Izvor: Promo/HŠK Posušje

Borac je osigurao mjesto koje vodi u Evropu, te u Posušje stiže bez velikom rezultatskog imperativa. Za razliku od njih, domaći tim još nije ispunio cilj - još vodi bitku za opstanak u m:tel Premijer ligi BIH, tako da im je meč 31. kola od velike važnosti.

Posušje ne na samo dva boda od zone ispadanja, pa bi gubitak svakog boda u preostala tri kola, naročito na domaćem terenu, doveo u probleme tim Branka Karačića.

"Svjesni smo značaja ove utakmice. Znamo kakav kvalitet Borac posjeduje. Već su riješili pitanje izlaska u Evropu, a gospodin Vinko Marinović je to ovog proljeća kudikamo kvalitenije 'složio' nego što su djelovali jesenas. Ali mi se na svom terenu moramo postaviti kao što to Borac radi u Banjaluci - s autoritetom i vjerom da protiv tako kvalitetnog protivnika možemo poboljšati svoje šanse za opstanak u ligi", rekao je trener Posušaka.

Karačić nema većih problema sa igračkim kadrom, a jedino je defanzivac Josip Katavić upitan za ovaj meč, s obzirom da se požalio na staru povredu. Nadaju se najboljem u duelu sa "crveno-plavim".

"Raduje nas igra koju smo prezentovali u Širokom Brijegu. Podigli smo segment igre koji nam je nedostajao i to nam daje vjeru i samopouzdanje da možemo dobiti Borca. Jako puno nam pobjeda može donijeti. Vjerujem da se uz naše navijače, kojima se zahvaljujem na podršci u Širokom Brijegu, možemo zajedno radovati protiv Borca. Znamo šta nam može donijeti bod, ali idemo na pobjedu", poručio je Karačić.

Borac je u izuzetno dobroj formi u posljednje vrijeme. Banjalučani imaju sedam bodova prednosti nad Sarajevom, ali žele ozbiljno odigrati u preostala tri meča i sačuvati trenutnu poziciju.

"Kao i svaka ekipa, i Borac ima bolje i lošije strane. Pokušaćemo iskoristiti njihove mane, iako znamo da imaju stabilnost i čvrstinu, iskusne igrače u zadnjoj liniji... Znamo njihovog glavnog igrača Ninkovića, koji ima autoritet. Imaju izvanredne slobodne udarce, hitrinu na krilnim pozicijama... U špicu imaju Mrkaića, koji kvalitetno može zadržati loptu i sve to nam predstavlja problem. Ali, te probleme koje vidimo, pokušaćemo neutralisati. Vjerujem da su moji igrači svjesni važnosti utakmice i daćemo ostaviti srce na terenu, biti mudri, lukavi i pametni", zaključio je Karačić.

Posušje i Borac ove sezone odigrali su već dva meča, a Banjalučani su slavili oba puta. U julu prošle godine kao gosti su pobijedili 2:0, a na Gradskom stadionu u Banjaluci u oktobrru 2:1.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO:

Petak:

Subota:

Leotar - Tuzla siti (17.00)

Nedjelja:

Ponedjeljak:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)