• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić zna kako sa Zrinjskim: Pobijedio "plemiće" sa Borcem i Radnikom - može li i sa Slogom Meridian?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gostujućom pobjedom protiv Tuzla sitija dobojska Sloga Meridian napravila je krupan korak ka opstanku u premijerligaškom društvu, a sada na "Luke" stiže novi-stari šampion, Zrinjski iz Mostara (petak, 17 časova).

 Sloga Meridian dočekuje Zrinjski, Vlado Jagodić optimista Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Kao rijetko koji trener u BiH, Vlado Jagodić uspješan je posljednjih godina u duelima sa mostarskim Zrinjskim.

Iskusni stručnjak zna kako da igra i pobjeđuje utakmice kada su na drugoj strani "plemići", ali sada ipak ulogu favorita prepušta ekipi koja je ove sezone pokazala najviše u m:tel Premijer ligi BiH i sasvim zasluženo odbranila naslov prvaka.

"Protiv bilo koga Zrinjski da igra oni su favorit i bilo bi pogrešno reći da protiv nas nisu. Djeluju nepobjedivi, međutim ovo je jedna situacija koja nama daje za pravo da budemo optimisti kao do sada i možda kolo ili dva prije saberemo dovoljno bodova da ne brinemo za opstanak, kao većina drugih klubova u zoni ispadanja", istakao je Jagodić za portal "Sport i mladi".

Izvor: Promo/FK Sloga Meridian/Zoran Lazić

Bez obzira na sve, smatra da njegov tim ima šta da pokaže u meču 31. kola domaćeg prvenstva.

"Ja nikada nisam svoju ekipu stavio u podređen položaj, bilo protiv koga da igra. Jasno je da Zrinjski djeluje nepobjediv, ali isto tako je jasno da i mi imamo kvalitet, i da bi to mogao biti lijep sportski izazov. Moranje nam nije, ali želja je izražena da se protiv Zrinjskog odigra jedna dobra utakmica i da osvojimo dovoljan broj bodova koji bi nas doveo u prilično spokojnu situaciju dva kola prije kraja. To je neki naš cilj", kaže Jagodić, čiji tim je na posljednjih šest mečeva upisao samo jedan neuspjeh.

U prošloj sezoni Zrinjski je doživio jedan jedini poraz, i to od Radnika na čijoj klupi je sjedio upravo Jagodić. Sezonu ranije isto je učinio i sa Borcem, a svi se pitaju može li nešto slično ponoviti i ovog petka sa Slogom Meridian.

Dobojlije su već slavile u duelu sa novim-starim šampionom BiH ove sezone, ali tada je na klupi bio Zoran Ćurguz.

"Sloga Meridian je uspjela u septembru da pobijedi Zrinjski. Ja sam sa Borcem 2020. godine pobijedio Zrinjski, pa onda i sa Radnikom 2021. u Bijeljini, tako da ništa nije nemoguće. Sergej Jakirović je napravio fantastične stvari sa njima, došao je njegov prijatelj i blizak saradnik Rendulić koji je samo nastavio tim putem i zaista Zirnjski impresivno igra", istakao je trener Sloge Meridian, naglasivši da će naredni rival biti veoma neugodan bez obzira na to što će nastupiti bez suspendovanih Nemanje Bilbije, prvog strijelca lige, te Damira Zlomislića.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

"Bez obzira na ova dva igrača što ne igraju, oni imaju najkompletniji kadar gdje svi igrači mogu da igraju na tom nivou koji im je potreban. Mi to znamo i zato ćemo nastojati da u jednoj otvorenoj utakmici, odnosno u jednoj utakmici u kojoj igrači treba da imaju dodatni motiv, kao što ja lično imam za ovakav vid utakmice, pokažemo da možemo protiv takve ekipe igrati", rekao je Jagodić.

Dobra stvar za Dobojlije je to što se oporavljaju Uglješa Stevanović i Karlo Stapić, tako da se iz dana u dan stanje sa igračim kadrom popravlja.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO:

Petak:

Sloga Meridian - Zrinjski (17.00)
Velež - Igman (18.00)
Sarajevo - Željezničar (20.00)

Subota:

Leotar - Tuzla siti (17.00)

Nedjelja:

Posušje - Borac (17.00)

Ponedjeljak:

Sloboda - Široki Brijeg (17.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC