• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVSKI DUEL ZA EVROPU! Trener "Želje" najavio vječiti derbi: Da moramo - ne moramo, da imamo snove - imamo!

Autor Dragan Šutvić

Nermin Bašić najavio je duel sa Sarajevom, koji ima ogroman značaj u borbi za plasman na evropsku scenu.

 nermin bašić sarajevo željezničar najava  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prvo od posljednja tri premijerligaška kola obilježiće najveća utakmica bh. fudbala – sudar Sarajeva i Željezničara (petak, 20.00)!

Dva tima iz glavnog grada BiH odigraće veoma važan meč u borbi za plasman na evropsku scenu.

Bordo tim, domaćin u ovom duelu, poražen je u prošlom kolu na gostovanju Borcu koji je već ovjerio mjesto u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, te je pred ovaj meč trećeplasirani sa 48 bodova, dva više od Željezničara, koji je na četvrtom mjestu i koji je u prethodnoj rundi pred svojom publikom trijumfovao nad Veležom.

"Očekujem da budemo hrabri, da budemo odvažni, da vjerujemo u sebe i svoj klub i da možemo nešto napraviti. Rekao sam igračima i kada sam došao da sam ponosan na njih, da su napravili vrhunski rezultat, bore se za Evropu, a to niko prije sezone nije očekivao niti tražio. To je sjajan rezultat. Jako je lijepo biti tu i biti u nadi da možemo nešto napraviti. Da moramo, ne moramo, da imamo snove zajedno sa navijačima, imamo. Pokušaćemo na osnovu te motivacije i tih snova da odigramo jako dobru utakmicu i da bolji pobijedi", rekao je na konferenciji za novinare trener Željezničara Nermin Bašić, govoreći i o zdravstvenom biltenu:

"Što se tiče Galića, on ima blagu rupturu zadnje lože. Stisnuo je zube, odigrao je na svoju želju i pokazao je koliko mu je stalo do kluba. Njega, dakle, nema. Cocalića nema, svi ostali su tu. Generalno, nije samo zadnja linija problem, gdje na bekovskim pozicijama nemamo adekvatne zamjene. Umorni smo, sedma utakmica, šesti derbi, svaka četiri dana igramo utakmicu i nadao sam se da će ovaj derbi biti u subotu ili nedjelju, da konačno imamo šest dana razmaka, nisu nam dozvolili. Jako teško se rekuperira ekipa i biće određenih problema, ali ta želja i motiv za sami derbi mislim da će staviti umor sa strane i da će momci izginuti na terenu."

Okršaj sa Sarajevom, ističe defanzivac Aleksandar Kosorić, prvo je od tri finala Željezničara u borbi za izlazak na evropsku scenu.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Mnogo nam je značila pobjeda protiv Veleža, koji je direktan konkurent u borbi za Evropu. Radimo maksimalno, da bismo imali najbolju moguću izvedbu u petak. Ova utakmica nije samo utakmica, mi znamo šta nam znači ta utakmica, šta je derbi. Na kraju krajeva igra se za tri boda. Ova utakmica je finale, svaka nam je finalna u posljednje vrijeme i odlučuje o izlasku u Evropu. Dodatni motiv ne treba i nadam se da ćemo mi biti pravi i da će bolji pobijediti", poručio je iskusni štoper.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 31. kolo

Petak:

Sloga Meridian – Zrinjski (17.00)

Velež – Igman (18.00)

Sarajevo – Željezničar (20.00)

Subota:

Leotar – Tuzla siti (17.00)

Nedjelja:

Posušje – Borac (17.00)

Ponedjeljak:

Sloboda – Široki Brijeg (17.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC