Infrastruktura

Novi stadion na Banovom brdu, Čukarički se seli iz Beograda: "Brđani" već našli gdje će da igraju!

Autor Dragan Šutvić

Po prvi put će se Superliga igrati u ovom dijelu Srbije.

Izvor: MN PRESS

Srbija dobija još jedan novi stadion! Jedan od najstabilnijih klubova u srpskom fudbalu riješio je da mijenja svoj dom, pa će tako Čukarički na Banovom brdu započeti potpunu rekonstrukciju stadiona. Ujedno, to znači i da će se beogradski klub odseliti iz glavnog grada - naredne sezone će igrati u Loznici, na novom stadionu "Lagator"!

Detalje o radovima na Banovom brdu otkrio je direktor "Brđana" Vladimir Matijašević, koji je otkrio da se u proceduru već ušlo. Papirologija se priprema, direktor Obradović radi na tome, a Čukarički se sprema za evropske mečeve na zapadu Srbije.

"Spremamo veliku rekonstrukciju. Još uvijek ne mogu da vam dam mnogo informacija, sve će biti poznato u narednih mjesec dana, ali najvažnije je da se papirologija već priprema. Uskoro ćemo znati kako bi trebalo da izgleda stadion, ali jedno je sigurno - biće moderan, sa hibridnom travom i na vrhunskom nivou", kaže za Informer Vladimir Matijašević. Pogledajte stadion u Loznici:

Dok novi stadion ne bude gotov, Čukarički se seli u Loznicu!

"To je ono što je sigurno i radujemo se tome. Vjerujem da će odziv biti sjajan, jer ljudi iz tog dijela Srbije obožavaju fudbal. Očekujem lijepo popunjene tribine i ne sumnjam da će navijači iz Loznice, Republike Srpske i okolnih mjesta doći da gledaju mečeve. Ne znam kada će naš stadion biti gotov, prvi čovjek kluba Dragan Obradović radi na tome, ali ne sumnjam da će krajnji ishod biti fenomenalan", ispričao je Matijašević i otkrio da mu je žao što Loznica nema predstavnika u elitnom rangu:

"Iskreno se nadam da će tim koji trenutno igra u Prvoj ligi Srbije uskoro izboriti plasman u Superligu i da će navijači moći da uživaju na stadionu koji ispunjava sve kriterijume za odigravanje evropskih mečeva."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!