Fudbal

Junajted želi stub odbrane Napolija! Osvojio Skudeto, ali se priča o odlasku - Englezi poslali "kolosalnu" ponudu!

Autor Dragan Šutvić

Mančester juinajted u svojim redovima želi da vidi reprezentativca Južne Koreje.

Izvor: EPA/CIRO FUSCO

Korejski štoper Kim Min-je mogao bi, nakon samo jedne sezone u Napoliju, da promijeni klub – ali i ligu!

Kako navode italijanski mediji, za usluge reprezentativca Južne Koreje, koji je u svojoj prvoj sezoni u ligama petice osvojio titulu, izuzetno je zainteresovan Mančester junajted. Prema pisanjima medija sa Apenina, klub sa Old Traforda već je poslao "kolosalnu" ponudu za štopera koji je ove sezone nezamjenjiv u prvom timu Napolitanaca.

Korejski fudbaler je propustio samo jedan od 34 meča Napolija u prvenstvu, a sa njim u timu, ekipa koju predvodi Lučano Spaleti je primila samo 23 pogotka u Seriji A.

Stoga ne čudi interesovanje Mančester junajteda, čiji gorući problem su učestale greške kapitena Harija Megvajera, a čija je budućnost u klubu neizvjesna.

Sa druge strane, glavobolju Eriku ten Hagu zadaju i povrede Lisandra Martineza i Rafaela Varana, koji su van tima od polovine april i biće potrebno vrijeme da uhvate pravu formu, pa je dovođenje provjerenog štoperskog imena praktično imperativ.

Junajtedu, kako pišu mediji u Italiji, ne predstavlja problem ni izlazna klauzula koju korejski defanzivac ima sa Napolijem, sa kojim Kim ugovor ima na još dvije godine. Izlazna klauzula iznosi 60 miliona evra, a može da se aktivira na ljeto, što slavni engleski klub želi da iskoristi.

Kim Min-je je sve do početka 2019. godine igrao u Južnoj Koreji, nakon čega se otisnuo u Kinu, u tabor Guana.

Dres ovog kluba nosio je dvije i po godine prije nego što se preselio u Fenerbahče, a kvalitetne partije u taboru turskog velikana primijetio je Napoli, koji bi umnogome mogao da profitira od transfera Korejca u Junajted, s obzirom na to da ga je iz Istanbula doveo za 18 miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)