• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od filmske industrije do titule, od bankrota do "skudeta" za dvije decenije: Morate biti preduzetnik, a ne samo uzimati!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis pojasnio je kako je iskustvo iz filmske industrije prenio na fudbalski klub, koji je nakon 33 godine ponovo šampion Italije.

 Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis o osvajanju titule u Seriji A Izvor: Profimedia

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis objasnio je kako je svoje iskustvo u filmskoj produkciji primijenio u vođenju fudbalskog kluba bez dugova.

U ljeto 2004. godine Napoli je proglasio bankrot i primoran je da počne ponovo od Serije C2, četvrte lige italijanskog fudbala. Nisu imali igrača, terena za trening, čak su morali da promijene ime, ali za 19 godina De Laurentis ih je doveo do četvrtfinala Lige šampiona i statusa šampiona Italije.

"Godine 2004. Napoli je bio samo parče papira, a za 10 godina smo se vratili u Evropu, a zatim u narednih 10 godina osvojili 'skudeto'", rekao je De Laurentis u razgovoru za Rai.

Pošto su krenuli iz početka, uspjeli su da izbalansiraju knjige i osvoje titulu kao jedan od rijetkih italijanskih timova bez dugova.

"Pobjeđujete bez dugova na isti način kao što možete da proizvedete film bez dugova. Morate da postavite precizan budžet i držite se toga. U životu morate da budete preduzetnik, a ne samo neko ko uzima", dodao je De Laurentis.

De Laurentis ubjeđuje navijače koji su zabrinuti za njihovu sposobnost da izgrade novu eru sa ovim timom, pogotovo što klubovi Premijer lige već traže neke od njihovih zvijezda.

"Spaleti je neko koga sam jurio godinama i konačno sam uspio da ga dovedem u Napoli. Vratio nas je u Evropu i sada bih želio da otvorimo novu eru sa njim, jer je on veliki lider. Što se tiče ugovora, već sam iskoristio opciju koja je bila u njegovom ugovoru. Ljudi ne ostaju u Napoliju samo zbog opcije, Lučano je rekao da je zaljubljen u Napulj. On je ovdje sada heroj i ušao je u istoriju, pa je samo pravo da uživa u tome", rekao je prvi čovjek Napolitanaca.

Da li bi De Laurentis bio spreman da sasluša ponude za Osimena?

"Ne, nikad!"

Tim je osvojio titulu u Udinama, prvu nakon 33 godine, i biće im dodijeljen trofej Serije A na stadionu "Dijego Maradona" u nedjelju poslije utakmice sa Fiorentinom.

"Mi pripremamo divnu proslavu, biće ih još i u narednim utakmicama. Ova zabava nikad neće završiti", poručio je Aurelio De Laurentis, koji je nakon trofeja u Seriji A najavio i pohod na titulu u Ligi šampiona u narednim godinama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC