Fudbal

FS BiH odredio arbitra za finale Kupa BiH: Prijedorčaninu pripala čast da sudi Zrinjskom i Veležu!

Autor Dragan Šutvić

Luka Bilbija delegiran je za glavnog sudiju finala Kupa BiH, u kojem se 17. maja sastaju Zrinjski i Velež.

Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Prijedorčanin Luka Bilbija delegiran je za glavnog arbitra za finalni duel Kupa BiH, u kojem se sastaju mostarski rivali Zrinjski i Velež!

Djelilac pravde rođen 1989. godine dobio je povjerenje bh. kuće fudbala, a ovo će mu ukupni biti 23. meč ove sezone u svim takmičenjima – interesantno, prvi u Kupu BiH.

Najviše utakmica Bilbija je odsudio u m:tel Premijer ligi BiH – 11, na kojima je pokazao 63 žuta i dva crvena kartona.

Dijelio je, između ostalog, pravdu i na tri utakmice UEFA Omladinske Lige šampiona, dok se našao i na centru u meču Spartaka iz Trnave i Njutauna, u okviru drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bilbiji će u radu pomagati Arnel Novalić (Doboj-Istok) i Josip Čolić (Kupres), dok je za četvrtog sudiju određen Antoni Bandić iz Gruda. Delegat je Ljuban Frljić iz Viteza, dok je posmatrač suđenja Banjalučanin Ognjen Valjić.

I jednom i drugom timu ovo će biti drugo finale Kupa BiH u klupskoj istoriji, a kada su mostarski premijerligaši igrali u finalu, na kraju su i osvajali trofej.

Zrinjskom je to pošlo za rukom davne 2008. godine, kada je u dvomeču, tek poslije izvođenja jedanaesteraca, trijumfovao nad tuzlanskom Slobodom.

Velež je, sa druge strane, trofej podigao prošle godine, kada su takođe penali odlučili o pobjedniku duela sa Sarajevom.

Meč u Zenici igra se 17. maja od 18.00 časova uz prenos na TV Arena sport.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!