• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež i Zrinjski jednoglasni pred finale Kupa BiH: "Da sve protekne u najboljem redu!"

Autor Dragan Šutvić

Na sastanku klubova istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

 velež zrinjski sastanak pred finale kupa bih  Izvor: Anadolija/Dino Đonko

U prostorijama Fudbalskog saveza BiH ove srijede je održan sastanak sa predstavnicima Veleža i Zrinjskog, koji će se za 14 dana sastati u finalu Kupa BiH.

Sastanku su prisustvovali, u ime Veleža, direktor Sanjin Alagić ikomesar za bezbjednost Adis Karadža, a u ime Zrinjskog, predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, direktor Ivan Beus, glavni sekretar Darko Marić i direktor marketinga Mario Pandža.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja. Istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.

Predstavnici FS BiH su predstavili organizacioni plan, protokol događaja i raspored aktivnosti za ovu utakmicu, a razgovaralo se o svim detaljima vezanim za organizaciju ovog događaja.

Izvor: FS BiH

Generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić istakao je da je finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, te da je organizacija ove utakmice izuzetno bitna za promociju bh. sporta.

"Naš cilj je da ovaj događaj protekne u najboljem redu, da sve bude pripremljeno na vrijeme i da se utakmica odigra u sportskom duhu. Zajedno sa predstavnicima klubova i nadležnim institucijama radimo na tome da organizacija finala Kupa BiH za ovu sezonu bude na najvišem nivou. S tim u vezi smo blagovremeno započeli sve pripremne radnje, neophodne za održavanje ovog događaja", rekao je Džemidžić.

I jedna i druga ekipa pokušaće u svom drugom finalu Kupa BiH da dođu do drugog trofeja. Zrinjski u finalu igra prvi put od 2008. godine, kada je u dvomeču trijumfovao nad Slobodom iz Tuzle, dok je Velež prošle godine stigao do pobjede u duelu sa Sarajevom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC