• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež okrenuo Želju na "Grbavici" za finale Kupa BiH! "Rođeni" brane pehar protiv gradskog rivala Zrinjskog! FOTO, VIDEO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije minimalnog trijumfa u Mostaru, fudbaleri Veleža su pobijedili Željezničar i na "Grbavici", te zasluženo osigurali plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Velež revanš polufinala Kupa BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Velež će braniti pehar u Zenici koji je osvojio prethodne sezone!

Mostarci su u srijedu u revanšu polufinala poslije preokreta uspjeli da savladaju Željezničar i u Sarajevu, pa više nego zasluženo idu u finale Kupa BiH.

ŽELJEZNIČAR - VELEŽ 1:2 (1:1)

Izabranici Nedima Jusufovića su na "Grbavicu" stigli sa minimalnim kapitalom od jednog gola, koji je Željo anulirao već poslije samo šest minuta.

Po lijevoj strani probio je Santos i uputio povratnu loptu, a na nju je natrčao Omar Beća i poslao je u mrežu za erupciju oduševljenja domaćih navijača - 1:0.

Proročkim su se pokazale Jusufbegovićeve riječi u najavi revanša polufinala da "kad dolazite na "Grbavicu" u startu gubite sa 1:0". Zato je odlučio da se više osloni na napadačke akcije svog tima, što je uradilo plodom samo 10 minuta kasnije.

Poslije centaršuta iz kornera, najviši u skoku bio je kapiten "rođenih" Denis Zvonić i majstorski pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa - 1:1.

U drugom dijelu Željo je pokušavao da stigne do nove prednosti, ali nije bilo konkretnih šansi jer je domaćinu nedostajao završni pas da ugrozi mostarskog golmana Osmana Hadžikića.

"Rođeni" su se u nastavku opredijelili da brane neriješen rezultat i da pokušaju nešto naprave iz kontranapada. Jusufbegović je u posljednjih pola sata pogodio sa izmjenom i uveo "rovitog" Danila Anđušića, koji mu se odužio pogotkom u 72. minutu.

Izbjegao je ofsajd, a onda i iz prve pogodio mrežu Josipa Bendera - 1:2.

Plavi nisu danas imali rješenja za raspoložene mostarske fudbalere, pa ostaje veliko pitanje zbog čega je smijenjen trener Edis Mulalić nakon poraza od Veleža u prvoj utakmici. Očigledno nije došlo do pozitivnog šoka pod vođstvom Nermina Bašića jer je Željo poražen i u trećoj uzastopnoj utakmici (prethodno je izgubio u m:tel Premijer ligi BiH od Tuzle sitija - 0:1 i Zrinjskog - 2:0).

Ranije danas, Zrinjski je s "pokerom" golova savladao Tuzlu siti u Mostaru (4:0) i ukupnim rezultatom 7:0 prošao u finale, koje će odigrati dva mostarska tima 17. maja na zeničkom "Bilinom polju".

ŽELJEZNIČAR: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Jašarević, Mekić, Beća, Štilić, Amoah, Santos i Hodžić. Trener: Nermin Bašić

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Zvonić, Domić, Hrkać, Pršeš, Vehabović, Šikalo, Dejanović, Lauš i Haskić. Trener: Nedim Jusufbegović

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC