• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar želi finale Kupa BiH i Evropu, ali..."Bitno je da igramo lijep fudbal i da navijači uživaju"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Željezničara u srijedu (18.30) dočekuju Velež u revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine s ciljem da steknu priliku da se bore za trofej.

 Željezničar - Velež najava revanš polufinala Kupa BiH Nermin Bašić Amar Drina Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Plavi sa "Grbavice" su u prvom duelu u mostarskim Vrapčićima poraženi minimalnim rezultatom, pa se novi trener Nermin Bašić i fudbaler Želje Amar Drina nadaju plasmanu u finale.

"Jako bitna utakmica za nas, ekipa je to zaslužila zajedno sa prijašnjim trenerom (Edis Mulalić, prim.aut), očekujemo dolazak naših navijača i tešku utakmicu. Imamo respekt prema Veležu koji posljednjih godina u kontinuitetu pravi dobre rezultate, posložili su dobro klub. Mi se tražimo u formi i igri, mogu reći da momci dobro i vrijedno rade i nekako mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu. Sutra je poseban dan, Željo dugo nije igrao finale Kupa i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu", rekao je Bašić i dodao:

"Nismo imali puno prostora i vremena, ali smo odradili kvalitetnu analizu meča protiv Zrinjskog. Momci su bili spremni na kritiku i da budu bolji, ono što pokušavam jeste da smirim ekipu i da igramo fudbal. Sutra jeste bitka za finale i za Evropu, ali meni je bitka da moja ekipa igra dobar i lijep fudbal, te da naši navijači uživaju na tribinama. Nadam se da ću zadnju liniju od dva vezna osloboditi pritiska i neplanskog nabijanja lopte, te da pokušamo igrati. Znam da je teško i da su momci pod pritiskom, ali pokušavam sve i da budem nasmijan. Sutra je utakmica, privilegija je ovaj klub i utakmica, želim da sutra uživaju i obraduju naše navijače koji su svjetla tačka bh. fudbala. Opuštam ekipu, sav pritisak ću staviti na sebe, želim da moji momci izađu sutra i da igraju hrabro - to je moja želja, da izađu na teren, da znaju da je to Željo i da taj grb mora da se prezentuje kako zaslužuje", prenio je klupski sajt.

Amar Drina, igrač Željezničara, istakao je da je atmosfera u svlačionici na visokom nivou pred revanš protiv "rođenih".

"Što se toga tiče nemamo problema, znamo da nas očekuje teška utakmica, ali igramo na našem terenu i sigurno je da ćemo pružiti maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Drina.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC