• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Mostaru za navijače Željezničara spremili kavez, Manijaci se oglasili: NEĆEMO DOPUSTITI DA NAS TRETIRAJU KAO ŽIVOTINJE

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog nehumanih uslova na stadionu "Rođeni", najvatrenije pristalice Željezničara neće bodriti svoj tim u prvom polufinalnom meču Kupa BiH.

 Manijaci neće putovati u Mostar zbog kaveza Izvor: Promo/The Maniacs

Velež i Željezničar u srijedu od 20.30 na stadionu "Rođeni" u Mostaru odigraće prvi meč polufinala Kupa BiH, a na ovom susretu neće biti prisutni navijači sarajevskog kluba.

Naime, domaćin je ogradio prostor na svom stadionu, namijenivši ga gostujućim pristalicama, kojima se uopšte nije svidio takav tretman, te su poručili da neće putovati u Hercegovinu.

Saopštenje najvatrenijih pristalica Željezničara, popularnih Manijaka, prenosimo u potpunosti:

"Odnos prema navijačima u Bosni i Hercegovini iz godine u godinu postaje sve gori, a posljedice takvog odnosa postaju sve osjetnije. Kao da nezgodni termini odigravanja utakmica, tjeranje gostujućih navijača prije kraja utakmice sa stadiona i redovna kašnjenja na utakmice nisu bili dovoljni, pa nas sada žele dovesti u istu ravan sa životinjama.

Postavljanje kaveza na stadionu Veleža, gdje se u srijedu treba odigrati polufinale Kupa BiH, i sama namjera da u njemu navijači borave 90 minuta je krajnje nehuman čin.

Iako se radi o utakmici od velikog značaja, gdje bi naša podrška i te kako bila od koristi momcima na terenu, grupa je odlučila da ipak dostojanstvo ljudi stavi ispred rezultata, te da neće prisustvovati utakmici polufinala Kupa BiH u Mostaru. Nećemo dopustiti da nas tretiraju kao životinje i stavljaju u kavez u kojem se ni barjak ne može zavioriti.

Nepojmljivo je da navijač plati svoj odlazak na gostovanje i putuje nekoliko sati da bi boravio u kavezu za koji još mora platiti i kartu. Dakle, pored što su nas namjeravali strpati u kavez, htjeli su još da nam naplate i kartu za takvo prisustvo u iznosu od 8 KM.

Svjesni činjenice da će naše odsustvo može uticati na rezultat na terenu, ipak kao grupa osjećamo dužnost postupiti na ovaj način i sačuvati dostojanstvo navijača jer očigledno je da se ne misli stati sa ponižavanjem navijača u našoj domovini.

Vrijedi napomenuti i činjenicu da je 'Grbavica' stadion na kojem gostujući navijači nerijetko imaju bolje uslove nego i domaći navijači, te smatramo da je to primjer koji trebaju slijediti i u ostalim klubovima.

Nismo se nadali ovakvom tretmanu od strane kluba kome je Željezničar izašao u susret u evropskim takmičenjima", saopšteno je od strane "Manijaka".

Izvor: Promo/FK Klis Buturović Polje

Istovremeno, oglasili su se i iz Veleža, saopštivši da je sve urađeno po propisima.

"Fudbalski klub Velež Mostar s ciljem istinitog informisanja javnosti želi da obavijesti sve svoje vjerne navijače, simpatizere, prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu sportsku javnost da informacije koje su plasirane, a tiču se tribine za gostujuće navijače – nisu istinite.

Dužni smo obavijestiti da je još prošle sedmice gospodin Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potvrdio da je FK Velež Mostar uvažio sve primjedbe vezane za tribinu za gostujuće navijače i iste korigovao, te da gostujući navijači mogu dolaziti da bodre svoj klub i na stadion 'Rođeni'.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše navijače, naročito Red Army da u srijedu 5. aprila 2023. godine u 20.30 sati dođu na stadion 'Rođeni' i podrže naše 'rođene' u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv FK Željezničar.

Vjerujemo da će upravo naši vjerni navijači, kao i uvijek, biti naš dvanaesti igrač, te da ćemo na krilima njihove pjesme i podrške ostvariti još jednu pobjedu i biti korak bliže ka odbrani titule osvajača Kupa BiH", poručili su iz redova aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Prije duela Veleža i Željezničara, na stadionu "Tušanj" u Tuzli snage će u drugom polufinalnom meču Kupa BiH odmjeriti Tuzla siti i Zrinjski (15.30).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sve navijače tretirati isto, U kavez

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC