• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nermin Bašić je novi trener Željezničara! "Želji kad je najteže, Željo je najjači"

Autor Haris Krhalić

Nermin Bašić je na klupi tima sa Grbavice naslijedio Edisa Mulalića.

 nermin bašić Izvor: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Tridesetdevetogodišnji Nermin Bašić novi je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Nermin Bašić je rođen 24. novembra 1983. godine. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik u kojem je bio pomoćni trener, a potom i glavni trener. Potom je skoro tri godine vodio Metalege iz Jajca, a zatim ekipu Tuzle siti, tadašnji Simin Han.

U Sloveniji je dva puta vodio Radomlje, te Goricu. U Premijer ligi BiH još jednom je predvodio Tuzlu siti 2020. godine. Kao pomoćnik je radio u u Angoli, u 1º de Agosto, i Ismailu u Egiptu.

"Hvala svima na dobrodošlici, zaista sam dobio mnogo poruka, nekako moje je srce plavo. Jako sam sretan i uvijek sam se na Grbavici jako dobro osjećao. Došao sam iskreno s puno emocija, s dosta želje i volje da zajedno s našim navijačima napravimo nešto najbolje za Želju. Ja sam vrlo zahtjevan trener u određenim momentima, međutim ova situacija nije baš previše za moju filozofiju. Jednostavno se moram prilagoditi stanju trenutačnom, ekipi i najbolje izvući od te ekipe. U ova dva, tri dana nastojat ću da uzmem što više informacija, da se prilagodim svojim momcima. Puno ćemo raditi na psihološkom stanju, mislim da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, da napravimo nešto da se vratimo tamo gdje jesmo i gdje trebamo biti. Ono što Želju krasi, Želji kad je najteže, Željo je najjači", rekao je Bašić te dodao:

"Pratio sam Premijer ligu BiH puno, to je liga koja je iznjedrila mene i mnoge nas i puno sam s trenerima bio u kontaktu. Znam sve, ljudi koji će sa mnom raditi, oko mene, su vrhunski video analitičari, statičari. Dat ćemo maksimum u ovih mjesec i pol dana da znamo sve o svakome, a da svoje nedostatke sakrijemo. Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice, igračima i da igraju nogomet zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju i vjeru da Željo može, te da igramo dobar nogomet i postignemo gol više nego protivnik".

Podsjećamo, Uprava FK Željezničar i trener Mulalić sporazumno su raskinuli saradnju nakon poraza od Veleža u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine. U igri je bilo nekoliko kandidata između ostalih Feđa Dudić i Mladen Žižović, ali je na kraju izbor pao na Bašića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC