Fudbal

OVO NIJE TRANSFER, VEĆ ČUDO PEPA GVARDIOLE! Ima 29 godina, ČETIRI Lige šampiona i Mančester siti ga je platio SMIJEŠNO!

Autor Bojan Jakovljević

Dobio je fenomenalnog igrača po cijeni koja je u današnjem fudbalu zanemarljiva.

Izvor: Profimedia

Hrvatski vezista Mateo Kovačić prešao je iz Čelsija u Mančester siti u transferu od samo 25 miliona funti. Naravno da je to ogroman novac, ali u eri u kojoj se višestruko veći iznosi izdvajaju za igrače i tokom ljeta u kojem je Džud Belingejm plaćen 103 miliona evra, Kristofer Nkungu 65 miliona, Aleksis Mekalister 42 miliona, a Dejan Kuluševski 30 miliona.

Bivši as Real Madrida napustio je Čelsi u trenutku u kojem na Stamford Bridžu šalju pola tima u Saudijsku Arabiju da bi izbjegli kaznu zbog finansijskog-fer pleja. Kovačić je u dresu "plavaca" osvojio jednu od svoje četiri titule Lige šampiona, a poznati italijanski novinar Fabricio Romano otkrio je detalje transfera.

"Prema saznanjima, Mančester siti će platiti garantovan iznos od 25 miliona funti (29 miliona evra) i dodatna klauzula od još pet miliona funti biće aktivirana samo ako i kada Mančester siti osvoji trofeje - nezavisno od broja nastupa Hrvata", objasnio je transfer-specijalista.

Kovačić je u prošloj, haotičnoj sezoni Čelsija odigrao 37 utakmica, dao dva gola, ali je utisak da na "Stamford Bridžu" ipak više ne uspijevaju da koriste njegov kvalitet onako kako će to raditi Gvardiola.