• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su sastavi za spektakl - večeras je finale Lige šampiona: Gvardiola razbija "mit o Hrvatima", Inter za istoriju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Večeras će Evropa dobiti novog šampiona. Mančester siti prvi put u istoriji ili Inter po četvrti put? Glasajte u našoj anketi.

 Večeras finale Lige šampiona Mančester siti Inter Izvor: Profimedia/Sportimage

Mančester siti i Inter večeras od 21 čas na stadionu "Ataturk" u Istanbulu bore se za najvažniji klupski pehar, onaj "ušati" koji dobija osvajač Lige šampiona. Već su svi unaprijed upisali trofej Mančester sitiju nakon što su ovog proljeća napravili strašan preokret u Premijer ligi i "oteli" titulu Arsenalu, dok su tokom pohoda ka finalu Lige šampiona pokazali silu prije svega protiv Bajerna i Real Madrida.

Ipak, nije ni Inter "za bacanje" iako je imao lakši put ka finalu. U čudnoj sezoni za "nerazure", u kojoj su rano izgubili svaku šansu da osvoje titulu u Italiji, došli su do Kupa Italije i vječito igrali toplo-hladno, ali su redom izbacivali Porto, Benfiku i Milan, pokazavši da imaju karakter. I na njega računaju i protiv Mančester sitija.

Postavlja se pitanje da li će Mančester siti, poslije toliko investiranja u prethodnih 15 godina, konačno podići najvažniji pehar? Nije do sada ni Gvardioli polazilo za rukom pošto je gubio finale 2021. godine protiv Čelsija (1:0), dok je najbolji trener svih vremena sada još davne 2011. godine posljednji put bio prvak Evrope. Sezonu prije toga, Inter je posljednji od tri puta osvojio Ligu šampiona, i to baš sa Žozeom Murinjom, arhineprijateljem Pepa Gvardiole koji ih je zaustavio u polufinalu.

Izvor: Profimedia

Od tada se mnogo toga promijenilo, pa je jasno zašto je Mančester siti apsolutni favorit, sem ako Gvardiola ponovo ne počne previše da razmišlja i izvede sastav koji niko nije očekivao. To se desilo prije dvije godine i vjerovatno je od tada Pep naučio veliku lekciju, dok sa druge strane njegov kolega Inzagi nema previše dilema.

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

  • Inter

    72.73% (8)

  • Mančester siti

    27.27% (3)

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati


Očekuje se da će Gvardiola apsolutno vjerovati u napadački potencijal svog tima i Erlinga Halanda (52 gola ove sezone), dok će Inter takođe igrati u netipično ofanzivnom sastavu pošto se očekuje izostanak Marcela Brozovića iz startne postave. Pitanje je koliko je to "pametan potez" s obzirom na to da Hrvati već deset godina imaju osvajača Lige šampiona, pa je to "proklestvo" koje će Gvardiola morati da prekine.

Ako ne bude "šokova" u posljednji čas, ovo su najvjerovatniji sastavi Mančester sitija i Intera za spektakl koji ćemo gledati večeras od 21 čas uz kontroverznog sudiju Šimona Marčinjaka na centru.

INTER: Onana - Darmijan, Bastoni, Ačerbi - Damfris, Barela, Mhitarjan, Čalhanoglu, Dimarko - Džeko i Martinez.

MANČESTER SITI: Ederson - Akanđi, Dijaš, Voker - Stouns, Rodri - B. Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Holand.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC