• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEZAPAMĆENO: Čelsi šalje pola tima u Saudijsku Arabiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Serija poteza Čelsija baca sjenku i na promjenu vlasnika, koja je obavljena nakon što je Roman Abramovič prodao klub Amerikancu Todu Boliju. Da li je on stvarni gazda ili su oni u Aziji?

 Čelsi prodaje četvoricu igrača u Saudijsku Arabiju Izvor: Profimedia

Vijesti o fudbalskim transferima u posljednja 24 sata uglavnom se svode na najave odlazaka fudbalera Čelsija u Saudijsku Arabiju. Vezista Ngolo Kante otišao je poslije sedam godina i pridružio se Karimu Benzemi u šampionu Al-Itihadu, njegov saigrač Hakim Ziješ otići će sa "Bridža" kod Kristijana Ronalda u Al-Nasr i potpisati ugovor do 2026. godine. Takođe, iz Londona i plavog dresa u Saudijsku Arabiju će i golman Eudar Mendi, koji će potpisati trogodišnji ugovor sa Al-Ahlijem, dok će defanzivac Kalidu Kulibali otići kod Rubena Nevesa u Al-Hilal-. I tu nije kraj, jer će u Aziju i krilni napadač Čelsija, Englez Kalum Hadson-Odoi (22), za koga se još ne zna u kom će klubu nastaviti karijeru, dok se sedmicama nagađa da Pjera- Emerika Obamejanga žele četiri kluba iz Saudijske Arabije.

Svi ovi transferi osvetlili su ime gazde Čelsija u medijima. On se zove Amerikanac Tod Boli, prvo je lice investicione kompanije Klirlejk kapital i nagađa se da su Saudijci u tu kompaniju uložili milijarde. Iako je Čelsi insistirao da nema upliva Saudijaca u američkoj kupovini kluba od Romana Abramoviča, svi navedeni transferi koji će se dogoditi ovog ljeta dovešće u pitanje tu tvrdnju.

Posebno u situaciji kada je Čelsiju hitno potrebna pomoć u vezi sa Finansijskim fer-plejom i interesantno je da su svu u pitanju samo igrači na koje na Stamford Bridžu više ne računaju tako ozbiljno kao na nosioce igre.

Američki vlasnik potrošio je više od 600 miliona funti na pojačanja i na promjene koje nisu donijele ništa rezultatski dobro timu u njegovoj prvoj sezoni (završili su tek na sedmom mjestu tabele), a prodajom navedenih igrača klub bi mogao da zaradi više od 100 miliona funti i to veoma brzo - što bi se uklopilo u prognozu da će Čelsi do 30. juna "izravnati" svoje knjige.

Prethodnih dana pojavila se i informacija da Roman Abramovič još nije stavio potpiskojim bi trebalo da omogući prosljeđivanje novca od prodaje kluba ukrajinskim žrtvama ruske agresije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC