• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće da uplati novac Ukrajincima - ovo je njegov zahtjev! Roman Abramovič rekao NE, britanska vlada se odmah oglasila!

Autor Dragan Šutvić

Roman Abramović ne želi da uplati novac samo Ukrajincima.

 roman abramovič ne želi da uplati novac za ukrajinu  Izvor: Profimedia

Bivši gazda Čelsija, ruski bogataš Roman Abramovič, odbija da potpiše uplatu kojom bi 2,3 milijarde funti od njegove prodaje kluba trebalo da bude uplaćeno u Ukrajinu, žrtvama ruske agresije.

Prema pisanju engleskih medija, postoji strah u Londonu da taj novac nikad neće otići Ukrajincima nakon što je Abramovič bio prinuđen da proda klub koji je učinio evropskim gigantom, a sve zbog straha da bi mogao da bude sankcionisan.

Abramovič, koji je poznat i po svojim bliskim vezama sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, mora da stavi potpis na transfer tog novca u Ukrajinu, ali to do sada nije htio da uradi. Njegov zahtjev je da novac bude podijeljen i Rusiji, a ne samo u Ukrajini, piše "Dejli mejl".

Izvori iz britanskog ministarstva spoljnih poslova potvrdili su da je ovo istina i podsjećaju na riječi državnog sekretara Džejmsa Kleverlija, da nema garancija da će taj novac biti prebačen prije sljedećeg mjeseca.

"Želimo da budemo sigurni da novac bude prebačen na račune onih kojima je namijenjen. Potrebna nam je potpuna sigurnost", rekao je on. Ranije je bilo najava da će novac biti prebačen prošlog ljeta, pa onda u januaru ove godine, ali to se nije dogodilo.

Abramovič je bio prinuđen da proda klub američkom milijarderu za 2,5 milijardi funti, od kojih je poslije svih troškova prodaje ostalo 2,3 milijardi. U vrijeme prodaje, Abramovičeva PR služba objašnjavala je da on želi da novac "bude prebačen na humanitarne fondacije i da bude uplaćen žrtvama na svim stranama u sukobu Rusije i Ukrajine".

U međuvremenu, taj novac je "zamrznut" na računu jedne britanske banke, a taj račun pripada kompaniji Fordstam, koju kontroliše Abramovič. Britanske vlasti odredile su da taj novac mož da bude prebačen samo ukrajinskim žrtvama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC