• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propada prodaja Čelsija - "Abramovič vodi klub u propast!" Rus ne pristaje na zahtjev Engleza, ipak ništa od Amerikanaca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po svemu sudeći, ništa od prodaje Čelsija.

 Propada prodaja Čelsija Izvor: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS

Iako je bilo najavljeno da će Čelsi biti prodat za 2,6 miijardi funti američkom bogatašu Todu Boliju, to ipak nije tako izvjesno. Prema pisanju engleskih medija, zastoj je nastao jer dosadašnji gazda Roman Abramovič nije pristao na strukturu prodaje kluba koju je predložila Vlada Velike Britanije.

Čelsi je ranije ovog mjeseca potvrdio da je američki tajkun dogovorio sve detalje i da je spreman da preuzme klub od Rusa, koji je ušao u proceduru "izlaska" nakon izbijanja rata u Ukrajini. Međutim, londonski "Tajms" objavio je da je to preuzimanje kluba sada pred kolapsom zbog brige oko 1,6 milijardi funti duga prema Abramoviču. Toliki novac mu zvanično duguje Čelsijeva kompanija Fordstam.

Možda će vas zanimati

Rusu smeta to što je vlada predložila da kompletna prodaja u vrijednosti od 2,6 milijardi funti ode na račun na kojem vlasnik ima ograničenu mogućnost da pristupi sredstvima. Abramovič u tom slučaju ne bi mogao da koristi sav novac, a za to vrijeme bi uplate bile prebačene i za pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Očekivano, Abramovič i Čelsi traže da 1,6 milijardi duga Fordstama bude vraćeno drugoj kompaniji ("Camberley International Investments"). Vlada smatra da je to crvena linija i ne želi da je pređe, jer u tome vidi Abramovičevo kršenje pravila.

"Postoji prilično ozbiljna zabrinutost u vladi da bi čitav posao mogao da propadne i da je Roman Abramovič spreman da na kraju pusti da Čelsi ode u propast", naveo je jedan izvor iz vlade.

Roman Abramovič preuzeo je Čelsi u ljeto 2003. i sa njim napravio i veliki uspjeh i donio potpuno novi sistem funkcionisanja i u Premijer ligu i u evropski fudbal. U skoro 20 godina na čelu kluba, sa svojim trenerima i igračima podigao je dvije titule prvaka Evrope, pet titula prvaka Premijer lige, pet pehara FA Kupa...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC