• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman Abramovič posljednji put o Čelsiju! Sve je gotovo - ovo je njegova poruka za kraj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najavljeno kada će zvanično prodati klub.

 Roman-Abramovic-oprostajna-poruka-od-Celsija Izvor: Profimedia

Ruski tajkun Roman Abramovič definitivno je napustio Čelsi i oglasio se uoči prodaje američkom konzorcijumu za 4,25 milijardi funti. Nakon što je klub ozvaničio da će u ponedjeljak sve biti gotovo, oglasio se i Rus.

On je naveo da je to što je bio vlasnik Čelsija bila čast kakva se pruža jednom u životu. Na čelu kluba bio je 19 godina i za to vrijeme dva puta je podigao trofej Lige šampiona. Naravno, osvojio je svaki dostupni pehar - pet titula Premijer lige, dvije titule LŠ, dvije Lige Evrope, pet FA kupova, tri Liga-kupa i Svjetsko prvenstvo za klubove.

"Prošlo je skoro tri mjeseca od kada sam objavio namjeru da prodam Čelsi. Tokom tog perioda, čitav tim saradnika radio je naporno da bi našao pravog kupca za Čelsi, nekog ko bi bio u najboljoj poziciji da uspješno vodi klub u sljedeće poglavlje. Vlasništvo nad klubom donosi i veliku odgovornost. Od kada sam prije skoro 20 godina došao u Čelsi, svjedočio sam iz prve ruke tome šta sve ovaj klub može da ostvari. Moj cilj je bio da osiguran da sljedeći vlasnik ima takav pristup da omogući uspjeh muškog i ženskog tima, kao i da ima volju i motiv da nastavi da razvija sve ključne aspekte kluba, kao što su akademija i suštinski važan posao Čelsijeve fondacije", rekao je on.

"Zadovoljan sam time da je naš posao došao do uspješnog kraja. Predajem Čelsi novi vlasnicima i želim im puno uspjeha - na terenu i van njega. Bila je čast kakva se pruža jednom u životu da budem dio ovo kluba i volio bih da zahvalim svima - bivšim i sadašnjim igračima, osoblju, kao i naravno navijačima na ovim nevjerovatnim godinama", naveo je on između ostalog.

Abramovič je prodao klub u jeku oštrih finansijskih sankcija koje mu je uvela engleska vlast poslije ruske invazije na Ukrajinu, a sve zbog oligarhovih bliskih veza sa Vladimirom Putinom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC