• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul nakon boljeg izvođenja penala osvojio FA kup: Maunt tragičar, Cimikas heroj

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Liverpula su po prvi put nakon 2006. godine osvojili FA kup.

 liverpul Izvor: EPA/NEIL HALL

U okviru finala FA kupa, odigranom na Vembliju, fudbaleri Liverpula su nakon boljeg izvođenja jedanesteraca savladali ekipu Čelsija i osvojili trofej FA kupa. Vidjeli smo stative i prečke, ali ne i golove za 120 minuta, da bi ekipa Jirgena Klopa bolja bila sa 11 metara. Ovo je treće uzastopno finale FA Kupa koje je Čelsi izgubio.

Regularni dio utakmice obilježila je povreda Mohameda Salaha koji se požalio na povredu prepona, a Klop nije želio mnogo da čeka i odmah ga je izveo iz igre i umjesto na njega poslao na teren Žotu, što je jasan signal da je trofej Lige šampiona mnogo važniji od FA Kupa.

U produžetku su uslijedile izmjene u obje, koje su predstavljale svojevrsnu pripremu za izvođenje jedanaesteraca. Na kraju u sedmoj seriji Maunt je promašio jedanaesterac, a Cimikas je pogodio za trofej ekipe sa Anfilda.

Treba dodati kako je Liverpul mogao do trofeja već u petoj seriji kada je Mendi zaustavio Maneov udarac „sa kreča“. Pored Maunta, penal za Čelsi je promašio i Aspilikueta.

Bila je ovo osma titula za „redse“, a prva nakon 2006. godine kada su posljednji put osvojili ovo takmičenje. Dodajmo i to da je Jirgenu Klopu ovo šesti trofej koji je osvojio sa Liverpulom. Zanimljivo, u svakom takmičenju je trijumfovao po jednom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC