• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman Abramović u problemu - NAPUSTIO ČELSI, PA TAJNO FINANSIRAO DRUGE! Pod istragom zbog ILEGALNOG preuzimanja kluba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši vlasnik Čelsija Roman Abramovič se našao pod istragom fudbalskog saveza Holandije.

 Roman Abramovič ilegalno preuzeo Vitese Izvor: Profimedia

Bivši vlasnik Čelsija Roman Abramovič koji je zbog sankcija vlasti morao da proda klub iz Londona zbog navodne bliskosti s ruskim državnicima, je pokušao da na nelegalan način preuzme Vitese, klub iz Holandije. Fudbalski savez te zemlje je poveo istragu o tom slučaju a takođe se sumnja i da je Abramovič dugi niz godina i finansirao Vitese preko raznih firmi i fondova sa Kipra i to dok je bio gazda Čelsija.

Informacije su procurile nakon otvaranja njegovog dosijea, a u njemu se navodi da je Abramovič finansirao preuzimanje kluba sa čak 117,000,000 evra preko firme pod imenom "MeritServus" kojoj je sjedište na Kipru. ž

Dosije su na uvidu imali novinari "Gardijana" i "Biroa za istraživačko novinarstvo". Prvi put se na bliske veze ruskog milijardera i Vitesea posumnjalo još 2010. godine kada je tadašnji vlasnik Gruzijac Merab Jordani rekao za Abramoviča da je njegov veliki prijatelj. Kasnije su mnogi počeli da tvrde da je Rus usko povezan sa klubom ali je Jordani sve to negirao. Tada je i fudbalski savez poveo prvu istragu ali nisu došli ni do kakvih inkriminišućih podataka.

Čelsi je godinama slao mlade igrače u Vitese na razne pozajmice kako bi dobili iskustvo seniorskog fudbala, njih su smatrali partnerskim klubom i na tome se završilo. Među igračima Čelsija koji su u nekom trenutku nosili dres Vitesea su i Nemanja Matić i Danilo Pantić, a takođe i mlada zvijezda Mejson Maunt. Ukoliko se ove tvrdnje ispostave tačnim, i dokaže se da je bilo sukoba interesa, jasno je da Viteseu prijeti drakonska kazna, a možda čak i izbacivane iz Eredivizije, najjače lige holandskog fudbala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC