Fudbal

Fudbaleru Borusije iz Menhengladbaha na rutinskom pregledu otkrili rak

Autor Nebojša Šatara

Stefanu Lajneru (30) je na rutinskom medicinskom pregledu ustanovljeno da ima rak...

Izvor: MN PRESS

Stefan Lajner (30) ima rak. Fudbaler Borusije Menhengladbah saznao je najgoru moguću vijest. On je prije pet godina igrao za Salcburg protiv Crvene zvezde u plej-ofu Lige šampiona. Sada je na rutinskim pregledima saznao da ima kancer i to je potvrdio njemački klub.

Borusija je naglasila da će austrijski fudbaler imati punu podršku kluba u svemu i vjeruju da će sve biti u redu. "Kancer je ustanovljen u ranoj vazi i može da se liječi sa određenim lijekovima. Postoje velike šanse da će se vratiti u punom zdravlju i normalnom životu i da će moći da se bavi profesionalnim sportom", navodi se u saopštenju kluba.

Desni bek je omladinsku školu prošao u Salcburgu, a prvi klub u seniorskom fudbalu bio mu je Lifering. Poslije toga igrao je za Rid, Salcburg i Borusiju Menhengladbah, a za reprezentaciju je odigrao 38 mečeva. "Uradićemo sve da mu obezbijedimo najbolje moguće liječenje. Želimo njemu i njegovoj porodici da budu jaki i puni optimizma u borbi protiv ove bolesti", poručio je Roland Virkus član upravnog odbora kluba.