• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Bundesligu za džabe! Ostalima preskupe karte, a ovaj klub pušta navijače besplatno na mečeve!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fortuna iz Dizeldorfa bi ovim potezom mogla da povuče mnoge klubove da se odluče na nešto slično.

 Fortuna Dizeldorf ne naplaćuje ulaznice Izvor: Profimedia

Fortuna iz Dizeldorfa sprema fudbalsku revoluciju, a njihov projekat "Fortuna za sve" startovaće sa početkom naredne sezone. Ovaj njemački drugoligaš će na tri meča naredne sezone pustiti navijače da na stadion uđu bez karte!

Ovaj klub je u aprilu objavio da kreću u revolucionarni projekat prema kome planiraju da više uopšte ne naplaćuju karte za svoje utakmice. Početak toga će biti meč sa nekadašnjim prvakom Njemačke Kajzerslauternom 21. oktobra, a zatim će i na mečevima sa Sent Paulijem i Ajntrahtom iz Braunšvajga ulaz na tribine biti slobodan.

Kako navode iz kluba trudili su se da baziraju odluke o tome na kojim mečevima neće naplaćivati karte na tri kriterijuma. Prvi je atraktivnost mečeva, drugi je da mečevi budu protiv protivnika koji garantuju dobru atmosferu i treći je da između mečeva bude dovoljno vremena kako bi se skupile povratne informacije o tome koliko je akcija uspješna.

Fortuna je prošle sezone čak 15 odsto svog budžeta dobila od prodaje karata, a ideja o utakmicama koje bi bile besplatne došla je od lokalnog sponzora koji je spreman da uloži 45.000.000 evra u narednih pet godina kako bi to omogućio ekipi. Klub iz Dizeldorfa je prošle sezone bio četvrti u drugom rangu njemačkog takmičenja, a posljednja sezona Fortune u Bundesligi bila je 2019/20. Ukoliko se ostvari plan kluba vrlo lako bi navijači u Dizeldorfu mogli u Bundesligi da gledaju Bajern, Borusiju, Bajer, Ajntraht i ostale velikane za džabe!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC