Fudbal

Crnogorci na "Marakanu" dolaze po podvig! Koliko su daleko od plasmana na EURO?

Autor Dragan Šutvić

Crna Gora traži svoju šansu u kvalifikacijama, a evo šta je sve prošla do dolaska na "Marakanu", na meč odluke.

Izvor: Profimedia

Crna Gora želi po prvi put u istoriji da se plasira na veliko takmičenje, međutim trnovit je put do elitnog društva koji će se boriti za trofej najbolje selekcije u Evropi. Crna Gora u Grupi G, u kojoj je zajedno sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom, trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa osvojenih osam bodova, ispred nje su Mađarska sa 13 i Srbija sa deset, dok su na četvrtom mjestu Litvanija sa pet i Bugarska sa samo dva boda.

Tim Miodraga Radulovića dolazi u ponedjeljak u Srbiju sa dva boda manje od Srbije, ali i odigranom utakmicom manje, što znači da će "hrabri sokolovi" imati 90 minuta više da pokušaju da osvoje zlata vrijedne bodove u preostalim mečevima protiv Litvanije i rasterećene Mađarske do kraja kvalifikacija.

Prvi upisani bodovi za Crnu Goru bili su protiv Bugarske 24. marta, kada su "sokolovi" slavili minimalnom prednošću (0:1) u Razgradu golom Nikole Krstovića u 70. minutu, a zatim su tri dana poslije kod kuće poraženi od Srbije rezultatom 0:2 (oba puta tresao je mrežu Dušan Vlahović prvo u 78, a zatim u 90. minutu).

Sljedeći susret koji je bio na programu 17. juna završen je bez golova (0:0) protiv Mađarske kod kuće. Potom je u duelu Litvanije i Crne Gore koji je odigrana 7. septembra bilo dosta golova, ali je završen bez pobjednika, 2:2, a strijelci za Crnu Goru bili su Nikola Krstović u 78. minutu i kapiten reprezentacije Stefan Savić (89. minut).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Crnogorci su tek poslije teške tri utakmice slavili na domaćem stadionu "pod Goricom" protiv Bugarske 2:1, golovima Stefana Savića u 46. minutu i Stevana Jovetića u dubokoj nadoknadi (97. minut), a utakmica je odigrana 10. septembra.

Nakon toga, a pred gostovanje na "Marakani", Crnogorci su odigrali prijateljski meč protiv Libana i u njemu slavili 3:2, golovima Edvina Kuča, dvostrukog strijelca, kao i Milutina Osmajića, uz zapaženu partiju Dritona Camaja, koji je zadobio pohvale tamošnjih medija. Na sve navedene igrače Piksi i stručni štab moraće da dobro obrate pažnju da ne bi bilo neprijatnog iznenađenja za srpski tim u Ljutice Bogdana, gdje bi i remi bio potencjialno veoma značajan kapital gostiju. Bez obzira na izjavu Radeta Bogdanovića da se "nećemo valjda plašiti Jovetića u 37. godini", ipak bi trebalo biti krajnje oprezan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!